Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 16. kolo
01.02.2022 21:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Chilská radost (© AFP)

Bolívie nakonec těsně podlehla Sánchezovu Chile

Bolívie sehrála s Chile hodně atraktivní duel, v němž nebyla nouze o šance a dramata. Vlastně to byl boj až do posledních chvil, protože rozhodnutí o tom, kdo vyhraje, přinesla až závěrečná desetiminutovka. A šťastnější byl nakonec favorit z Chile.

Sudí Herrera pískl do píšťalky a utkání začalo náporem Chile. Chvíli sice hostům trvalo, než se dokázali dostat do tempa a zpřesnit svoji střelbu, ale přesto se jim povedlo vstřelit první branku. A to branku výstavní. Po čtrnácti minutách hry se k míči postavil Alexis Sánchez a zahrál volný přímý kop tak fantasticky, že ranou pod břevno nedal brankáři Lampemu šanci zasáhnout.

Do další šance se o chvíli později hnal Brereton, jenže na něj si obrana Bolívie dala dobrý pozor. Hodně aktivní Brereton o pár chvil vyšplhal na centr od rohu, jenže tentokrát jeho pokus hlavou zablokovala obrana. Následně to mladý střelec zkusil přímo tvrdou ranou, ale tentokrát mířil těsně vedle tyče.

Deset minut před koncem prvních pětačtyřiceti minut se do šance protlačil přes nedůraznou obranu Erwin Saavedra, zpracoval si míč a těsně před brankářem Brayanem Cortésem vypálil. Jenže brankář chytající chilskou ligu se zahanbit nenechal a vytáhl famózní zákrok. To ale Chile nepomohlo nadlouho, protože z následného rohového kopu srovnal přesnou hlavičkou Marc Enoumba - 1:1.

Bolívie překvapila Chilany také nástupem do druhého poločasu, v němž mohla hned zkraje vést. Stačilo, kdyby si Marcelo Moreno pohlídal lépe úhel a napálil míč do brány. Času i prostoru na to měl dost, jenže ho zradila přesnost v zakončení. Stejný hráč si po hodině hry našel míč centrovaný z rohu, ale ani tentokrát nedokázal brankáře Cortése prostřelit.

Krátce nato si domácí záložník Vaca pokryl míč na hranici vápna, jenže ke své smůle pálil jen do levé tyče! Vzhledem k aktivitě domácích byla 77. minuta trochu šok, protože tehdy se po vynikající nahrávce od Isly prosadil Marcelo Ignacio Espinoza. A nakonec rozhodující branku zaznamenal jen o sedm minut později Alexis Sánchez, který prokličkoval do vápna a pak v pohodě prostřelil Lampeho - 3:1.

Ani to ale nebylo vše, protože poslední slovo měli přeci jen domácí. K ničemu jim to nakonec nebylo, ale kosmeticky výsledek upravil Marcelo Moreno. Ten si našel centr ze strany a přesnou hlavičkou upravil na konečných 3:2 pro Chile.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele