Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 10. kolo
16.11.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Oleksandr Zinčenko (© AFP)

Ukrajina si po výhře nad Bosnou a Hercegovinou zajistila baráž o světový šampionát

Ukrajina splnila svou část úkolu, uzmula tři body na půdě Bosny a Hercegoviny, a poněvadž Finsko v souběžně hraném střetnutí padlo s Francií, posunula se ve skupině D na druhé místo v tabulce, a zahraje si tak play-off o světový šampionát. Domácí skončili v pořadí až čtvrtí v rámci tohoto uskupení, s pouhou jedinou výhrou v podstatě dost stěží mohli pomýšlet výše.

V úvodní dvacetiminutovce se oba týmy často do nebezpečných možností nepropracovávaly. Jaksi se povedlo Sobolovi poté, co si míč narazil s Cyhankovem, poslat solidní pas zleva do vápna, nicméně sbíhající si Jaremčuk na něj zkrátka nedosáhl. Ve 25. minutě již přece dokázal Jaremčuk zacílit, byl ovšem ve složitějším úhlu, a tak gólmana Vasilje z blízkosti nepřekonal.

Ukrajina svoje úvodní příležitosti neproměnila a lépe si následně nepočínali ani domácí. Ve 27. minutě se zjevil Demirovič před brankářem Buščanem, prostor brány však nakonec minul. O pár chvil později zahrozil na opačné straně opětovně hostující celek, Jarmolenko povedeně napřáhl svou levačkou zpoza pokutového území a jeho střela zamířila jen o kousek do zámezí.

V závěru prvního dějství si Bosna a Hercegovina vytvořila zřejmě svou největší šanci tohoto utkání. Hadžiahmetovič se ujal rohového kopu, nacentroval do šestnáctky, odkud hlavičkoval Hadžikadunič a Buščan musel jeho pokus vyrážet do své tyčky. Ještě se pak málem k dorážce propracoval Demirovič a bránící Zabarnyj následně s vypětím všech sil balón odvrátil pryč.

Až ve druhé půli přišly na řadu klíčové momenty tohoto měření sil. V 57. minutě se na levé straně Cyhankov zbavil kličkou soupeře Stevanoviče, jeho přihrávka doputovala od dvojice soků, jmenovitě hovoříme o Hadžikaduničovi a Jarmolenkovi, k Zinčenkovi, a ten z vyložené pozice snadno skóroval. A v 79. minutě využil rychlý brejk Dovbyk po kolmici od Šaparenka.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Ukrajina Tip 1:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele