Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 17. kolo
25.03.2022 00:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Philippe Coutinho (© AFP)

Brazílie deklasovala Chile, které si ale stále drží naději na postup

Fotbalisté Brazílie potvrdili svou současnou dominanci a Chilanům nasázeli hned 4 góly. Její soupeři naopak nedokázali skórovat ani jednou a jejich šance na postup do mezikontinentální baráže tak velmi výrazně poklesly. Postoupit by Chile mohlo už pouze při vítězství nad Uruguayí a současně prohrách či remízách Peru a Kolumbie.

Nejspíš byste momentálně těžko hledali pohledněji hrající národní tým než Brazílie. Možná dokonce i na klubové úrovni byste hledali marně. Titeho družina od první minuty ukazovala, jak moc dominantní v současnosti je. Hned v první minutě zápasu si elegantně narazili v rohu hřiště Fred a Antony a druhý jmenovaný pohotově zakončoval, střela mu však příliš nesedla. Až přílišná hra na krásu se ale málem Brazílii nevyplatila o chvíli později, kdy se Eduardo Vargas dostal na hranici vápna ke střele po úplně zbytečné ztrátě Brazilců. Střela však byla zblokovaná. I Chilané ale ukazovali, že jde o velmi kvalitní národní tým. Prvního gólu se dočkala Brazílie až ve 44. minutě z pokutového kopu. Zkušený Mauricio Isla nezvládl skluz v pokutovém území, sestřelil Neymara, a právě Neymar penaltu také proměnil. O pouhé dvě minuty později pokazil další veterán Claudio Bravo rozehrávku, Antony poslal míč Viníciusi Júniorovi, který přízemní střelou uklidil míč ke vzdálenější tyči. Chile se tak dostalo zdánlivě do kritické situace.

Zdánlivě proto, že s trochou nadsázky se zkrátka a dobře pokusilo o známou Csaplárovu past, jelikož hned ve 47. minutě dostal Arturo Vidal míč do sítě po přihrávce nově příchozího Montecinose. Bohužel pro Chile Montecinos zahrál před gólem rukou, navíc se Vidal nejpsíš nacházel v milimetrovém ofsajdu, gól tak nemohl být uznán. Brazílie dále pokračovala ve velmi dobré hře a Lucas Paquetá mohl přidat po náramné kombinaci třetí gól. Na poslední chvíli mu však s nasazením vlastního (i cizího) zdraví střelu do prázdné brány zblokoval Claudio Baeza. Po naprosto geniální kolmé přihrávce přes skoro celé hřiště od Marquinhose zkoušel přelobovat Brava Antony, ale byl při tom sražen chilským brankářem, tudíž Brazílie kopala druhou penaltu. Tu s přehledem v 72. minutě proměnil Coutinho. Chilské trápení pak definitivně zpečetil v nastaveném čase navrátilec Richarlison, který Bravovi nedal šanci střelou na zadní tyč. Brazílie si tak drží stále vynikající průměr 2,3 vstřelené branky na zápas. Chilané však čtyřgólového přídělu litovat zase tolik nemusí. Spoléhat na kolaps soupeřů by museli při jakékoliv prohře s Brazílií a pokud doma porazí Uruguay a Kolumbie s Peru nevyhrají, budou mít lepší skóre než Peru, které by mělo stejný počet bodů. Nadále tak ještě nic není ztraceno.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, espn.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele