Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 13. kolo
12.11.2021 01:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lucas Paqueta (© AFP)

Brazílie si 5 zápasů před koncem kvalifikace zajistila postup na MS

Ne, že by někdo před zápasem mohl pochybovat o postupu Brazílie na MS, po vítězství nad Kolumbií už je však její postup oficiálně potvrzen. Po domácím Kataru, Německu a Dánsku je tak čtvrtou reprezentací, která se představí na MS. Kolumbie i přes prohru má díky nejspíš nejjednoduššímu losu, jaký si mohla přát, cestu na MS stále otevřenou. Má však jiný problém. Už čtvrtý zápas po sobě nedokázala skórovat.

Zápas nebyl tak pohledný, jak člověk u zápasů Brazílie bývá zvyklý, nicméně dáno to bylo zejména extrémně defenzivním stylem Kolumbie. Paradoxně to však byli Kolumbijci, kteří měli v zápase první šanci. Wílmar Barrios se opřel z pořádné dálky do odraženého míče a jen těsně minul břevno Alissonovy brány.

I druhý náznak šance v zápase měla Kolumbie, když ve 20. minutě střílel z protiútoku Zapata. Rána však mířila mimo. Brazílie měla první šanci o dvě minuty později, když Fred vybídl obloučkem Paquetu, který ale z krkolomné pozice ve vápně zakončil hodně vedle. O chvíli později měla Kolumbie velké štěstí, když si Tesillo málem srazil Danilův centr do brány. Míč však skončil jen na tyči. Kolumbie málokdy zakončuje v pokutovém území, i z dálky se však dá dát gól. Velmi blízko k němu měl Luis Díaz, který ve 39. minutě jen o kousek minul růžek brazilské svatyně. Blízko ke gólu měl v nastaveném čase po rohovém kopu Marquinhos, bránu však hlavou minul.

První šanci druhého poločasu měl Neymar z přímého kopu, kdy pořádně protáhl Davida Ospinu. Ten však potvrdil velmi dobrou formu a překonat se nenechal. Druhý poločas opravdu mnoho zajímavých příležitostí nenabídl, zato však diváci mohli vidět mnoho soubojů ve středu pole a zdlouhavou kombinaci. Jako blesk z čistého nebe tak přišla gólová akce Brazílie. Neymar středem hřiště prostrčil míč na vynikajícího Paquetu, který prostřelil Ospinu.

Brankář Kolumbie si sice na míč sáhl, vytěsnit mezi tři tyče jej však nedokázal. Lucas Paquetá dále ukazuje, že z něj může vyrůst opravdu výjimečný hráč. Kolumbie opravdu nezažívá nejlepší období a po zbytek zápasu se už na nic pořádného nezmohla. Zejména v ofenzivě tak bude muset pořádně zabrat, protože ačkoliv ji čekají už pouze snazší soupeři, ani ti se neporazí úplně sami. Naopak Brazílie už může ve zbytku kvalifikace pouze ladit formu na MS a dávat šanci v reprezentaci novým tvářím.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele