Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 16. kolo
02.02.2022 01:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Rodrygo (© AFP)

Brazílie rozdrtila Paraguay a pokračuje ve skvělé kvalifikační jízdě

Vítězství Brazílie 4:0 podle očekávání definitivně vyřadilo Paraguay z bojů o postup na MS. Po 7 zápasech bez vstřelené branky se navíc zdá, že Paraguayci soutěží na dálku s Kolumbií, kdo tuto tristní bilanci dokáže natáhnout do delší série. Brazílie naopak i bez největších hvězd potěšila své fanoušky ofenzivní hrou s vysokým počtem gólů.

Hned na začátku zápasu se Raphinha se štěstím protáhl do pokutového území a dokonalou střelou na zadní tyč pokořil Silvu. Z gólu se nakonec ale radovat nemohl, protože při průniku nejprve zasáhl míč rukou. Paraguay tak dostala pouze pořádné varování. Křídelní hráči Brazílie své protějšky pořádně trápili a po křídelní akci v 9. minutě se dostal k ráně veterán Alves. Jeho bombu ale hlavou zblokoval jeden z obránců. I Paraguay se ale nechtěla spokojit pouze s bráněním a po centru z levé strany měl Almirón velmi blízko k vyrovnání, míč však o kousek netrefil. V 17. minutě pohořel Raphinha, který z hranice malého vápna dokázal přestřelit bránu. Poté pobavil diváky několika žongly ve vzduchu kolem Villasantiho Lucas Paquetá a dal tak krátce vzpomenout na doby "Jogy bonito". Ve 28. minutě se konečně poprvé měnilo skóre. Marquinhos poslal nádherný dlouhý balon na Raphinhu, který se kličkou uvolnil a prostřelil Silvu. Brazílie hrála opravdu krásný a nápaditý fotbal, který Paraguayce mnohdy odstavil do podoby pouhých kuželů, ve svých šancích se ale neprosadil ani Coutinho, ani Cunha. Sám na brankáře se ke konci poločasu řítil Vinícius, Silva mu však včasným výběhem šanci překazil. Antony Silva byl pak znovu v akci ještě proti hlavičce Thiaga Silvy, kterou bravurně zlikvidoval. Paraguayci se sice v prvním poločase dostali ke dvěma střelám na bránu, žádná z nich ale Edersona nevystrašila.

Na hru Brazílie byla i ve druhém poločase radost pohledět, nejprve ale měli Brazilci i kus smůly. Po pěkné akci Viníciuse Jr. se k ráně z hranice pokutového území dostal Raphinha, který orazítkoval jen pravou tyč. Cunha zase svou hlavičku z pokutového území nasměroval těsně vedle. Aby toho nebylo málo, tak o dvě minuty později Paquetá z blízkosti přeloboval Silvu, jenže bohužel i bránu. Nevyužité šance mohly Brazílii mrzet, Juan Escobar ale svou ranou ze zhruba 15 metrů přestřelil. A tak si Coutinho řekl, že když to nejde zblízka, vystřelí z dálky. A trefil se náramně, v 62. minutě to tak bylo 2:0. V tuto chvíli už asi ani nejoptimističtější fanoušci Paraguaye nevěřili v obrat. Naopak v závěru ještě dvakrát Paraguay inkasovala. Nejprve technickou střelou v 86. minutě překonal Silvu mladík Antony, o dvě minuty později pak zakončil do prázdné brány skvělou kombinaci Rodrygo. Paraguay tak po porážce 0:4 ztratila jakoukoliv šanci na postup.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, espn.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele