Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 18. kolo
30.03.2022 01:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Chile - Uruguay 0:2

Domácí nedokázali porazit Uruguay a končí podruhé za sebou už v kvalifikaci. Chile tak bude pravděpodobně čekat velká přestavba kádru. Uruguay naopak začíná chytat pořádnou formu, vyhrála už čtvrtý zápas v řadě a trenér Diego Alonso si tak drží 100% bilanci s týmem.

Velmi dobře se zatím jeví v dresu Chile křídelník Joaquín Montecinos, který také zaznamenal první šanci zápasu. Ve 4. minutě nejprve oklamal obránce, nevyšel mu však krok na střelu a šajtlí bránu nakonec vůbec neohrozil. Na druhé straně o chvíli později ukázal Valverde, že střelba z dálky je jeho silnou stránkou a pořádně protáhl gólmana Cortése. Brankář Chile musel podobně kvalitní zákrok vytáhnout i po střele Bentancura z 24. minuty. Chile nehrálo dobře, propadalo ve středu pole a samo se do šancí příliš nedostávalo. Gól mohl padnout po rohovém kopu, když v mlýnici těl hlavičkoval jeden z Uruguayců a Arturo Vidal odvrátil míč z docela nebezpečné pozice. Více se však už v prvním poločase nestalo.

Druhý poločas začal opět šancí Uruguaye. Za obranu si na Valverdeho pas naběhl Diego Rossi, bohužel pro Uruguay mu ale chyběl k zakončení jeden krok a Cortés byl u míče dřív. De La Cruzova dělovka z 53. minuty zase mířila několik metrů nad bránu. Chile si konečně pořádnou šanci vytvořilo až v 68. minutě a opět u toho byl aktivní Montecinos. Ten se rozhodl, že když to nejde přes organizovanou soupeřovu defenzivu kombinačně, natáhnout ke střele ze střední vzdálenosti. K jeho nelibosti však skončila asi metr vedle vzdálenější tyče. Uruguay byla ale nadále lepší a do obrovské šance vyslal v 71. minutě Suárez Torreiru. K němu se však na poslední chvíli stihl vrátit jeden z obránců a střelu mu zblokoval. Skóre se měnilo až v 79. minutě a s Chilany bylo zle. K odraženému míči se na hranici malého vápna dostal Suárez, který jej nůžkami uklidil k tyči. Na konečných 0:2 upravil v 90. minutě Federico Valverde pumelicí do šibenice ze 16 metrů. Chile by ale ani případné vítězství nijak nepomohlo a v kvalifikaci skončilo až 7. Uruguay se naopak díky výhře posunula na konečné 3. místo.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, espn.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele