Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina E, 7. kolo
08.10.2021 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Estonsko má první kvalifikační vítězství, doma přehrálo Bělorusko

Estonsko se dočkalo v kvalifikační skupině E svého prvního vítězství, doma se mu podařilo přehrát Bělorusko, které před tímto utkáním sužovaly potíže s koronavirem, a dočasně musel mužstvo vést trenér Aleg Raduška. Domácí tak fakticky oživili své šance na možné urvání druhé příčky, znamenající play-off o světový šampionát, na kterou nyní ztrácejí čtyři body.

Samozřejmě že tým kouče Thomase Häberliho by musel v posledních třech utkáních opravdu zabrat, aby ještě senzačně mohl usilovat o světový šampionát, navíc ještě v listopadu zavítá na půdu aktuálně prvních dvou celků tabulky, tedy Belgie a České republiky. Teoretické naděje uchovává stále i Bělorusko, byť to bude spíše rádo, když přečká svoje problémy ve zdraví.

Hostující lodivod Georgi Kandracjeu musel zůstat i se svými některými asistenty doma a duel sledovat pouze u televizních obrazovek kvůli nákaze nemocí COVID-19, jeho záskok přitom měl k dispozici hodně nezkušený kádr, který si nakonec s nepříjemnou situací neporadil. Ještě do poločasu byl stav nerozhodný, po přestávce se však trefili Erik Sorga a Sergej Zenjov.

K první změně skóre došlo v 57. minutě. Stoper Bardačou ve vlastním vápně zbytečně ztratil míč, Anier svou prudkou přihrávkou, tečovanou bránícím Judzjankouem, našel Sorgu, jehož hlavičku brankář Pauljučenka nezachytil. V nastavení pak Estonsko své vítězství ještě jistilo, po centru Tenisteho unikl za obranu Zenjov, který poté přelstil vyběhnuvšího Pauljučenku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele