Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 7. kolo
08.10.2021 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Černá Hora si na půdě Gibraltaru situaci nekomplikovala, hravě zvítězila o tři branky

Po čtyřzápasovém kvalifikačním půstu bez výhry se Černá Hora konečně dočkala potřebného úspěchu, venku potvrdila roli favorita, skolila o tři góly Gibraltar a přiblížila se druhé příčce, znamenající play-off o světový šampionát, na rozdíl tří bodů tři kola před koncem. V první půli skórovali Adam Marušič a Fatos Bečiraj, po obrátce se druhý jmenovaný trefil opětovně.

Hostům určitě hodně pomohla brzká vstřelená branka ze 7. minuty, kterou našli toužebný klid v duši pro následnou kontrolu dění na hrací ploše. Tomaševič dlouhým centrem ze středového kruhu vyhledal na hranici šestnáctky Marušiče, ten si míč zpracoval na prsa, zasekl si ho před vracejícím se Mascarenhasem-Oliverou a z blízkosti velmi snadno přelstil brankáře Goldwina.

Následně byl i nadále o něco aktivnější balkánský celek, Goldwin si musel poradit s možností Marušiče ve 20. minutě, následně vypálili ještě jednou stále neúnavný Marušič a taktéž jeho spoluhráči Mugoša s Vešovičem, nicméně k další změně skóre došlo až těsně před obrátkou. Černá Hora měla k dispozici pokutový kop, který nezahodila a proměnila ho v přesný zásah.

Goldwin totiž vyběhl ze své brány směrem na atakujícího Mugošu, kterého nevybíravě srazil k zemi, a sudí Glova po chvilce váhání ukázal na bílý puntík. Exekuce penalty se jal Bečiraj, který zaslal balón přesně k tyčce. Ve druhém poločase pak už stačilo Černohorcům jen hlídat si svůj pohodlný náskok. Gibraltar se přitom na žádný zásadní odpor vůči soupeři nezmohl.

Již v 58. minutě mohl Bečiraj skórovat podruhé v tomto měření sil, avšak z dobré pozice svou pravačkou minul prostor mezi třemi tyčemi, nicméně o deset minut později přece rozvlnil síť za Goldwinem též ze hry. Hakšabanovič na levé straně zamíchal s merunou, bek Wiseman si počínal možná až příliš v rukavičkách, a tak rezultující pas byl využit k černohorské radosti.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele