Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina B, 9. kolo
11.11.2021 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Gruzínská reprezentace (© AFP)

Gruzie šokovala a dvěma góly porazila Švédy!

Ve skupině B se večer dost možná bude měnit pořadí a překvapivě za to může Gruzie. Outsider celé skupiny si totiž vyšlápl na neefektivní Švédy a nahrál tím druhému Španělsku.

Švédsko jelo do Gruzie s jasným cílem - vyhrát a nechat za sebou dosud druhé Španělsko. Pokud by ale Švédi neuspěli, mohl je čekat pád na druhou příčku. Španělům totiž na Švédsko scházely jen dva body. Gruzínská obrana se musela obávat jak mladé hvězdy Isaka, tak legendárního veterána Ibrahimoviće.

I proto byl úvod utkání docela překvapující podívanou. Zatímco favorit se trápil a nemohl se dostat na dostřel brankáři Loriovi, tak Gruzie velmi nepříjemně kombinovala kolem Olsenova vápna a hodně se tlačila do zakončení. První opravdu velkou šanci nachystali Švédům domácí hráči sami. Gvilija totiž nechtěně nahrál zpět na brankáře, míče se však chopil Forsberg a nahrál ho do vápna. Tam pálil Ibrahimović, jenže nejprve trefil Loriu a následně i na brankové čáře zasahujícího stopera Kašiu!

Pak už se hrálo primárně před Loriou. Jenže Ibrahimović po krásném pasu od Isaka hlavičkoval jen do něj, zatímco o pár chvil později se opět vyznamenala domácí obrana. Ibrahimovićovu hlavičku po rohovém kopu vyrazil Loria jen k nohám dobíhajícího Lindelöfa, který však ani nadvakrát nedokázal propálit blok před domácím brankářem!

Ke konci první půle se do ojedinělé šance dostali domácí, jenže Lobjanidze prakticky sám před Olsenem netrefil poloprázdnou bránu! Gruzie za celý první poločas nezamířila mezi tři tyče ani jednou, Švédsku se to povedlo šestkrát.

A proto bylo to, co se stalo v 61. minutě, obrovským šokem. Centrovaný míč se po dvou odrazech od domácích hlav a teči brankáře Olsena povaloval před hostující bránou a jako první jej dokázal do brány napálit domácí hrdina Chviča Kvaracchelija.

A jestli jste jako já čekali, že teď to bude ze strany Švédů ještě větší válec, tak nebyl. Protože v 77. minutě se k míči ve středu pole dostal opět mladíček Rubinu Kazaň Chviča Kvaracchelija, s velkou dávkou štěstí se nenechal odstavit od míče a sám před Olsenem se nemýlil - 2:0 pro outsidera!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Švédi si jdou týmově pro přímý postup, přijede Zlatan a prohra v Gruzii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele