Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina A, 9. kolo
11.11.2021 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Portugalsko roli favorita nepotvrdilo, v Irsku plichtilo bez branek

Když se oba týmy střetly v září naposledy, dokázalo Portugalsko urvat tři body v samotném závěru utkání. Irsko teď před vlastními fanoušky znovu sehrálo s evropským velikánem dost vyrovnanou partii a tentokráte se již úspěchu dočkalo. Tedy částečného. Bezbranková plichta byla vlastně logickým vyústěním dění na hřišti, ani jeden z celků na něm určitě nedominoval.

Portugalci se díky tomuto výsledku vecpali do průběžného čela tabulky, a poněvadž disponují lepším skóre, které je tím rozhodujícím faktorem pro určování umístění, než má druhé Srbsko, mají před posledním duelem právě s balkánským výběrem situaci pevně ve svých rukou. Aby se totiž přímo kvalifikovali na světový šampionát, stačí jim v neděli se Srby pouze neprohrát.

Irsku nynější uhraný cenný rezultát dopomohl k udržení nadějí na zisk alespoň třetího místa v pořadí. Poté, co Lucembursko zvítězilo na půdě Ázerbájdžánu, muselo jednoduše odpovědět také nějakým bodovým zdarem. Aktuálně na svého soka ztrácí tři body. A pokud se mu zadaří v Lucemburku vyhrát, dojde ještě v rámci této sekundární otázky skupiny A ke střídání stráží.

Tohle střetnutí opravdu příliš ofenzivní podívané nenabídlo. Obě mužstva evidentně nechtěla hlavně neudělat zbytečnou chybu, možná že i podvědomě cítila, že dělba bodů pro ně nebude žádnou tragédií. Situace se začala hýbat trochu směrem kupředu v podstatě až v posledních pasážích zápasu. Nejprve na řadu přišla červená karta, která rozhodně hosty nijak nepotěšila.

Pepe si zkrátka nepočínal nejšikovněji v souboji s Robinsonem, trefil ho loktem do obličeje, vyfasoval žlutou kartu, a jelikož byla jeho druhou, na řadu přišlo vyloučení. Domácí mohli přesilovku využít, ale branka Dohertyho nebyla uznána, protože sudí Jesús Gil Manzano těsně předtím viděl atak Keana na gólmana Ruie Patrícia, a hru proto nakonec přece jenom přerušil pro faul.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele