Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 9. kolo
12.11.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Giovanni Di Lorenzo (© AFP)

Itálie jen remizovala se Švýcary a o postupujícím rozhodne až poslední kolo

Italové měli velkou šanci rozhodnout o postupu na mistrovství v Kataru stejně jako Švýcaři, které od prvního místa dělilo jen horší skóre. A tahle situace se ani po vzájemné konfrontaci nezměnila. Švýcarsko sice šlo rychle do vedení, ale Italové dokázali nakonec srovnat. Vyhrát se jim ale nepovedlo, protože Jorginho v závěru překvapivě nedal penaltu.

Trenér Roberto Mancini se musel potýkat s několika absencemi, z nichž nejednu řešil až na poslední chvíli. Zraněného Immobileho nahradil Andrea Belotti, který chtěl hodně dát gól, aby si trochu vylepšil současnou nepříliš úspěšnou sezonu. Jenže v útoku se mu nedařilo. Italy, myslím, dost překvapil rychlý a agresivní presink hostujících hráčů.

A ještě víc je překvapila minuta jedenáctá. Noah Okafor totiž krásným pasem oslovil kolegu Silvana Widmera, který to v Itálii díky dlouholetému působení v Udinese velmi dobře zná. Tentokrát si zkušený obránce naběhl na zadní tyč a dělovkou z první propálil brankáře Donnarummu!

Italové se briskně hnali za vyrovnáním a málem se jim to povedlo po dvaceti minutách. Rychlý bek Emerson se dostal ze strany až do pokutového území, odkud přihrával pod sebe na Jorginha. Jeho prudká střela ale byla zablokovaná a s dorážkou Belottiho si zase poradil perfektní brankář Sommer.

Klíčovou události ve snaze domácích o srovnání se stal zpočátku nepříliš drsný faul na Jorginha. Jenže ten měl pro Švýcary fatální následky, protože z následné standardní situace Italové srovnali. Na centr od Lorenza Insigneho si naběhl obránce Giovanni Di Lorenzo, jenž dokázal překonat brankáře Sommera - 1:1.

Do konce první půle se již nic zajímavého nestalo. Zajímavější situaci jsme ale viděli krátce po změně stran. Ve 49. minutě totiž Okafor trefil centrem Leonarda Bonucciho do ruky! Sudí si toho ale nevšiml a nechal hru plynout. Trenér Mancini se přirozeně nechtěl nervovat až v posledním kole a do hry vyslal ve formě hrající duo Tonali - Berardi. Jenže ani jejich příchod Italům nepomohl.

Bylo vidět hodně bojovného ducha na obou stranách, ale s postupem času se oba týmy soustředily především na bránění. V 77. minutě se k zajímavé střele protlačil Lorenzo Insigne, jenže jeho pokus mířený k tyči brankář Yann Sommer stihl vytěsnit mimo. Přesto mohli Italové strhnout vedení na svou stranu. García totiž srazil k zemi Berardiho a sudí po nápovědě VARu pískal penaltu. K ní se postavil ostřílený exekutor Jorginho, jenže Sarriho oblíbený metronom napálil míč hodně vysoko nad bránu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
Pharrell

Dík Jorginho. Ten debile idiote (mimochodem původem Brazilec) si zkazil náladu všem Italům a i tikety na Itálii.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě proto jsem kdysi skončil s tipováním . A MÁM KLID.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná se pro náš fotbal rýsuje černý scénář.Baráž na jeden zápas!!Venku!! V Itálii!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A já bych to i Šilhavému přál Aby ho konečně potom kopli do řiti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele