Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 10. kolo
15.11.2021 20:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost izraelských reprezentantů (© AFP)

Izrael v dramatické přestřelce porazil Faerské ostrovy těsně 3:2

Tak tohle bylo hodně dramatické utkání plné zvratů, na které by si před zápasem vsadil asi jen málokdo. Před výkopem bylo jasné, kdo bude favoritem, ale Izrael se proti Faerským ostrovům pořádně nadřel, aby si připsal tři body. Prohospodařil totiž náskok dvou branek a málem litoval.

Izrael sice na domácí půdě vedl nad Faerskými ostrovy už o dvě branky, ale do konce utkání musel ještě pořádně zabrat, aby dokázal strhnout vedení na svou stranu. V prvním poločase nebylo zase tak moc o co stát. Izrael si sice byl vědom své výhody a role favorita, ale že by se to proti outsiderovi projevovalo nějak zásadně na hře, to se říct nedalo.

Na začátku utkání rozběhl Solomon kolegu z útoku Dabbura, jenže s ním se na poslední chvíli dokázala vrátit dvojice soupeřů. V první větší šanci se domácí Izrael ukázal až po dvaceti minutách. Avraham Rikan se z pravé strany dostal do pokutového území, ale jeho dělovku hostující brankář Nielsen vyrazil mimo bránu.

Skóre se poprvé měnilo ve 30. minutě. To se ve vápně nechal faulovat Munas Dabbur a sudí po chvíli u monitoru ukázal konečně na penaltový puntík. Právě Dabbur vzal odpovědnost na sebe a dobře udělal. S jistotou ostříleného kanonýra proměnil šanci a slavil první branku.

To bylo z prvního dějství prakticky všechno, Izrael vedl a jeho brankář Marciano se přitom mohl pyšnit titulem neplatícího diváka. Ani první minuty po změně stran nenaznačovaly, že by se mělo odehrát nějaké zásadnější drama. Naopak, v 59. minutě sehrál Izrael nacvičený signál z další standardky a osamocený Shon Weissman zvýšil na 2:0.

Jenže Faerské ostrovy dnes ukázaly obrovskou sílu a chuť urvat konečně body. Izrael totiž v 63. minutě sehrál katastrofálně nezvládnutou ofsajdovou lajnu, takže před brankářem Ofirem Marcianem se zjevili hned dva protihráči. Veterán Sølvi Vatnhamar byl tím šťastlivcem, který dostal míč do sítě.

Další nedoraz v domácí obraně nastal v 73. minutě, když po centru ze strany nikdo nehlídal Klaeminta Olsena dostatečně a ten tvrdou hlavičkou srovnal! Ani to ale nebyl konec, protože po pouhých třech minutách si Dor Peretz naběhl do vápna na skvělý oblouček za obranu a z voleje stanovil konečný výsledek na 3:2 pro domácí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele