Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 14. kolo
17.11.2021 00:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Cubas dostává červenou kartu (© AFP)

Kolumbie ani Paraguay opět nedokázali skórovat a museli se smířit s bezbrankovou remízou

Co se stane, když se střetnou týmy, které ve čtyřech předchozích zápasech nevstřelily ani gól? Odpověď je nasnadě: prodlouží svou sérii na pět zápasů. Kolumbie navíc disponuje z posledních 5 zápasů impozantní bilancí 0-4-1 při skóre 0:1. Paraguay má nulu na kontě vstřelených branek také, k tomu jich však také 6 pustila. Šance na postup Paraguaye už jsou skutečně mizivé, Kolumbie však musí jednoznačně pořádně zabrat, aby neskončila tzv. pod čarou.

Zápas nenabídl mnoho šancí a za celých 90 minut mohli diváci vidět pouze dvě střely na bránu, obě v podání Kolumbie. Náznaky šancí na obou stranách byly početné, vždy však ještě před finální fázi přišel buď dobrý obranný zákrok nebo pokažená přihrávka či klička jednoho z útočících hráčů. První střela přišla ve 12. minutě po rohovém kopu, kdy se k hlavičce dostal Paraguayec Balbuena, zamířil však jen mimo tři tyče, navíc jeho hlavička postrádala razanci. Větší příležitost měl v 15. minutě Luis Muriel, jehož střelu ale zablokoval před Silvou jeden z jeho spoluhráčů. První střela na bránu přišla ve 26. minutě, šla však jen doprostřed brány.

Kolumbie sice byla v prvním poločase lepší, její ofenzivní výpady však postrádaly nápad a kreativitu. Nejblíž ke gólu měl Miguel Borja ve 35. minutě po rohovém kopu, ale v ideální pozici zamířil jen vedle. Suverénně největší šanci zápasu měl v závěru prvního poločasu Miguel Almirón, který po dobré přihrávce Gonzáleze orazítkoval tyč Ospinovy brány.

Druhý poločas začala lépe Paraguay, nedokázala však z nadějných brejků vytěžit žádné zakončení. Lze říct, že pokud v prvním poločase bylo k vidění alespoň několik šancí, ve druhém poločase šla kvalita hry rapidně dolů. Slušnou střelu vyslal ze střední vzdálenosti v 58. minutě Rodríguez, o metr však bránu minul. Soubojová hra pokračovala dál a ani jeden tým se nedokázal výrazněji prosadit.

V závěru zápasu ještě viděl po faulu na Zapatu druhou žlutou kartu Cubas, Kolumbie však ani krátkou početní výhodu nedokázala využít. Blízko ke vstřelení gólu měl v nastaveném čase Zapata, který se nejprve krásně obtočil kolem bránícího hráče a následně vypálil po zemi těsně vedle levé tyče Silvovy brány. V poslední minutě nastaveného času pak Paraguay přežila i tutovou šanci Diega Valoyese, který tváří v tvář Silvovi bránu přestřelil a společně se svým týmem tak musel skousnout další remízu 0:0.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele