Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 8. kolo
11.10.2021 18:00 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
AEK Arena, Larnaka

Reportáž

Kypr opět nenašel recept na Maltu, o výhru přišel v nastavení

Kypr nedávno prohrál na Maltě 0:3 a nepovedla se mu ani domácí odveta. V ostrovním derby sahal po výhře, o kterou přišel v osmé minutě nastavení, hrdinou hostujícího týmu se stal Jurgen Degabriele.

Domácí tak znehodnotili výhru nad Slovinskem a remízu se Slovenskem a hrozí jim, že skončí na posledním místě tabulky. V listopadu budou muset loupit v Rusku a Slovinsku.

Pro Kypr se přitom vše vyvíjelo velmi dobře, už v osmé minutě dostal v pokutovém území spoustu prostoru Fotis Papoulis a povedenou ranou otevřel gólový účet - 1:0.

V Larnace se hrál vyrovnaný zápas, který nenabídl příliš šancí, v první půli se nic zásadního nestalo a klíčové okamžiky se tak urodily až po změně stran. Kypru se nakonec stalo osudným špatné bránění standardních situací, v 53. minutě zahrávala Malta rohový kop, Steve Pisani posadil centr na hlavu Zacha Muscata a ten nekompromisně srovnal - 1:1.

Pisaniho centry znamenaly velké nebezpečí, v 73. minutě se mu povedlo zaskočit brankáře Michaila a toho zachránila tyč. Deset minut před koncem si pak domácí vzali vedení zpět, Bonello ještě dokázal zakročit proti střele Kakoulise, Ioannis Pittas ovšem rychle vrátil míč do ohně a Pieros Sotiriou měl na malém vápně snadnou úlohu - 2:2.

Na Kypru se přesto body dělily a rozhodla o tom osmá minuta nastavení, z pravé strany centroval Teddy Teuma a Jurgen Degabriele usměrnil balón mimo dosah Michaila.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele