Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 10. kolo
14.11.2021 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost rumunských reprezentantů (© AFP)

Rumunsko v Lichtenštejnsku nezaváhalo, ale na MS se přeci jen nepodívá

Reprezentace Rumunska alespoň částečně dokázala odčinit tři dny starý neúspěch s Islandem (0:0) a tentokráte naplnila papírové předpoklady v Lichtenštejnsku, jasného outsidera skupiny J nakonec přehrála po výsledku 2:0. Avšak vzhledem k úspěchu Severní Makedonie nad Islandem (3:1) obsadila v tabulce třetí místo se sedmnácti body a za svým konkurentem z Balkánského poloostrova zaostala o bod, na světovém šampionátu si proto nezahraje.

Hosté určitě budou zklamaní, neboť před závěrečným kolem měli situaci ve svých rukách a obrovskou šanci nezužitkovali. Domácí skončili beznadějně poslední šestí s jediným bodem na kontě a také nemohou být příliš spokojeni. Rumunsko kvůli neúspěchu navíc bude muset hledat nového trenéra, jelikož Mirel Rădoi na pozápasové tiskové konferenci rezignoval na svou funkci. Favorit začal skvěle a již v 7. minutě se dostal do vedení.

Těsně předtím selhal v obrovské možnosti Nicolae Stanciu, který po nedůrazné rozehrávce soupeře pálil ze čtrnácti metrů příliš vysoko, pak ale Dennis Man po rohovém kopu Stanciua a prodloužené hlavičce Ruse stanul u zadní tyče a z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného brankáře Büchela. Domácí gólman se po odehrané půlhodině vytáhl hned dvakrát, když nejprve odvrátil nad břevno skákavý pokus Mana a pak vyrazil do strany tečovanou střelu z hranice pokutového území.

Skóre se málem podruhé změnilo necelých deset minut před přestávkou. Grünenfelder zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a slovinský rozhodčí Jug po zásahu VAR nařídil pokutový kop. K němu se postavil českým příznivcům dobře známý Stanciu a selhal, neboť přízemní ranou minul levou tyč zhruba o metr. Hosté si po změně stran hlídali těsný náskok a těsně před koncem ho definitivně pojistili.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem neproměnil obrovskou příležitost Hagi, jenž z dvanácti metrů orazítkoval pravou tyč, v 87. minutě však již měl přesnou mušku Nicușor Bancu, jelikož svou bombou z osmnácti metrů vymetl všechny pavučiny v protější šibenici.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele