Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 7. kolo
09.10.2021 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Černych dvěma góly nasměroval Litvu k výhře nad Bulharskem

Bulharsko nezvládlo navázat na velmi solidní zářijové období, během něhož zaznamenalo v kvalifikaci o postup na světový šampionát v Kataru čtyři body, remizovat přitom dokázalo na půdě Itálie, a v Litvě padlo. Pobaltský celek tak oplatil svému soupeři porážku z minulého měření sil, které se konalo právě zhruba před měsícem, a zapsal si svůj první velký úspěch.

Do této doby Litevci vsítili jen jednu branku, devětkrát v řadě už prohráli, pokud do statistik zahrneme i přáteláky, na desátý pokus každopádně zabrali a konečně si napravili reputaci pro dosud bídný rok 2021. Bulhaři si naopak zřejmě nadobro zavřeli cestu v boji o druhou příčku, a tedy účast v play-off. Z Vilniusu potřebovali urvat vítězství, aby si reálně uchovali naději.

Utkání se mohlo vyvíjet ve prospěch hostů už od úvodních minut. Nedelev rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, tam dle názoru sudího Aranovského fauloval bránící Vaitkunas útočícího P. Hristova a kopala se penalta. Jenže Bulharsko tuhle šanci trestuhodně zahodilo, konkrétně D. Iliev, který z bílého puntíku nasměroval míč pouze do rukavic gólmana Šetkuse.

A domácí tohle neproměnění možnosti tvrdě ztrestali o pár minut později. P. Hristov ve snaze odkopnout balón do bezpečí napálil protihráče Lasickase, od něhož se meruna odrazila k levé straně na Novikovase, ten ji pak zpátky vrátil Lasickasovi, který pohotově skóroval. Další branky padaly až po přestávce, balkánský výběr se propracoval k vyrovnání v 64. minutě.

Despodov dostal příležitost zahrát přímý volný kop z výhodné pozice, obstřelil zeď a zamířil perfektně k tyčce. Závěrečné pasáže však lépe vyšly Litvě, především pak Černychovi, jenž se za dvě minuty dvakrát trefil. V 82. minutě nejprve cílil tvrdě pod břevno poté, co mu přiklepl míč Lasickas, a následně využil hlavou pas zleva od Verbickase z hranice brankového území.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
arsavin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele