Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina A, 10. kolo
14.11.2021 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Radost irských reprezentantů (© AFP)

Irsko si na závěr hladce poradilo s Lucemburskem a ve skupině A skončilo třetí

Irsko se touto kvalifikací o světový šampionát protrápilo, ovšem nyní si díky skvěle zvládnuté závěrečné půlhodině alespoň částečně napravilo reputaci a po vítězství 3:0 v Lucembursku poskočilo na konečnou třetí příčku s devíti body, před svým nedělním rivalem skončilo díky lepšímu skóre. Domácí se za své celkové působení v žádném případě nemusejí stydět a i čtvrtá pozice ve skupině A se solidním bodovým ziskem rozhodně není k zahození.

Ostrovní výběr byl od samého začátku podle očekávání aktivnější a první výraznější možnost si vypracoval v 9. minutě. Po rychlé akci na pravé straně skončil sražený míč na kopačce Calluma Robinsona, jehož dělovku z hranice šestnáctky parádně vyrazil do strany brankář Schon. Přesně v polovině úvodního dějství se na druhé straně opřel do balónu Oliver Thill a gólman Bazunu ho fantasticky konečky prstů odvrátil na rohový kop.

V závěrečné pětiminutovce první půle se na opačné straně hned dvakrát blýskl Schon, jenž nejprve vyboxoval dělovku Martinse a pak si poradil s křižnou hlavičkou Egana. Hosté po změně stran přidali a v divokém úvodu druhého poločasu dostali míč do prostoru tří tyčí, ale branka Sinaniho nakonec neplatila kvůli předchozímu nedovolenému zákroku. Od tohoto okamžiku úřadovali na trávníku už jen hosté.

V 67. minutě je poslal do vedení Shane Duffy, když po přímém volném kopu Cullena zakončoval hodně netradičně bradou a se štěstím přeci jen skóroval. Hosté přidali druhou pojišťovací trefu za dalších osm minut, jelikož Chiedozie Ogbene obdržel geniální přihrávku patou od střídajícího Knighta a ve skluzu přehodil ležícího kapitána Janse. V samém závěru definitivně uzavřel gólový účet aktivní Robinson, neboť po vynikajícím křižném pasu McCleana a okamžitém sklepnutí Knighta stanul sám před prázdnou brankou a tu neminul.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, soccerway.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele