Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 10. kolo
14.11.2021 15:00 CET
0 : 6
(0:3)

Reportáž

Albert Rusnák (© AFP)

Slováci i díky Dudově hattricku smetli Maltu šesti góly

Slováci neměli s Maltou slitování a roznesli ji na kopytech šesti góly. Kanonádu slovenské reprezentace vedl především Ondrej Duda, který si zvládl připsat rovnou hattrick. A kromě jeho historicky prvního hattricku v reprezentaci pomohlo Slovákům taky vyloučení hned dvou soupeřů.

Jako noc a den. Zatímco v prvním vzájemném utkání s Maltou se Slováci hodně trápili a konečnou remízu 2:2 museli doslova vydřít, dnes to bylo o něčem jiném. Na svého soka Slováci vtrhli naprosto bez milosti a jen za prvních 17 minut mu nasázeli tři branky! Hodně speciální zápas prožil taky naturalizovaný Slovák argentinského původu Vernon De Marco, který se prosadil při svém debutu hned při prvním dotyku s míčem.

Ale pěkně postupně. Už po šesti minutách hry musel brankář Bonello smeknout před uměním hostujícího týmu. Jemný oblouček do vápna sklepl David Strelec parádně pod sebe na Alberta Rusnáka a ten dělovou ránou z první nedal Bonellovi šanci zasáhnout. O dvě minuty později předvedl skvělý průnik k vápnu Tomáš Suslov, který nejenže obelstil svého soka, ale ještě narýsoval před bránu krásný pas, který tvrdou hlavičkou zatloukl do sítě Ondrej Duda.

Psala se 16. minuta, když Malťané ztratili míč ve středu hřiště, balonu se následně chopil Albert Rusnák a postupoval s ním na Bonellovu bránu. Nikdo z domácích obránců proti němu nevystoupil dostatečně důrazně, takže Rusnák si našteloval míč na střelu a obstřelem překonal jak maltskou obranu, tak i jejího kapitána v bráně.

Po sedmadvaceti minutách se blýskl taky někdejší hráč Sassuola, Lukáš Haraslín. Technicky i rychlostně skvěle vybavený hráč se dostal do vápna a v něm obešel i brankáře Bonella, jenže jeho gól nebyl pro těsný ofsajd uznán. Obdobná situace se odehrála ještě ve 44. minutě, kdy Slovensko dalo znovu gól z ofsajdu.

Malta se za prvních 45 minut prakticky nedostala ke střele a po změně stran jí začalo být jasné, že lepší to už nebude. Pouhá minuta byla odehrána z druhé půle, když byl Ryan Camenzuli pozdě u míče a musel v souboji faulovat Tomáše Suslova. Jenže protože už jednou žlutou kartu měl, tak mu sudí musel ukázat i kartu červenou.

A snad aby mu v šatně nebylo smutno, brzy se k němu přidal ještě Teddy Teuma. A to dost kuriózním, především pak zbytečným způsobem. Nejprve v 51. minutě zadržel oproti pravidlům Tomáše Suslova v jeho postupu na bránu a protože následně odkopl míč, viděl od rozhodčího hned druhou žlutou! Malta prohrávala o tři branky a ještě dohrávala v devíti. Takže vyhlídky nic moc.

A nebylo to lepší. Po pár minutách slovenské početní výhody musel brankář Bonello vytáhnout ne jeden, ale rovnou dva skvělé zákroky. Nejdřív ho zkusil ranou překonat Duda a pak z dorážky na opačné straně brány i Haraslín. Neuspěl ani jeden. Až v 69. minutě se to povedlo Ondrejovi Dudovi, který si naběhl na zpětnou nahrávku dnes vynikajícího Suslova a bezchybně zacílil - 4:0.

Za dvě minuty opustil hřiště Hancko a uvolnil místo argentinskému rodákovi Vernonu De Marcovi. Ten si připsal soutěžní debut za slovenské áčko a jen tak na něj nezapomene. V té samé minutě si totiž naběhl poblíž k vápnu a odražený míč prvním dotykem v zápase napálil balon přesně k tyči! Deset minut před koncem po dalším z mnoha Suslových průniků doklepl Duda míč z podobné pozice jako u svého druhého gólu do sítě a slavil hattrick. Slovensko končí až třetí, ale s plnou parádou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele