Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 9. kolo
12.11.2021 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Skotové slaví vedoucí branku (© AFP)

Skotsko se o MS v Kataru porve v play-off, v Moldavsku slavilo potřebné vítězství

Skotsko po očekávaném vítězství na půdě Moldavska definitivně stvrdilo svou druhou pozici ve skupině F, a tedy účast v dodatečném play-off o MS v roce 2022 v Kataru. Kýžený cíl, jenž mu s jistotou mohl zaručit jedině tento tříbodový výsledek, naplnilo zásluhou branky Nathana Pattersona z první půle a té od Cheho Adamse ze druhé. Domácí naopak žádný gól nevsítili.

V tabulce tak zůstává moldavský výběr stále na poslední příčce s jediným bodem na kontě, a pokud se mu na závěr tohoto kvalifikačního cyklu nezdaří vyhrát v Rakousku, ze dna pořadí se neodpoutá, a to ani přes případné nezdary Faerských ostrovů, s nimiž bojuje o konečné páté místo. Asi klíčovým okamžikem byl pro jeho nynější porážku neproměněný pokutový kop.

Hosté byli na hrací ploše těmi aktivnějšími, bylo vidět, že v Kišiněvě zkrátka hodlají dokráčet k baráži, a podnikali k tomu v ofenzívě potřebné kroky. Už ve 3. minutě se podařilo rozvlnit síť Adamsovi, jemuž míč prostrčil McGinn, avšak prvně jmenovaný byl v ofsajdu, a tak jeho trefa nemohla být uznána. Proti gólmanovi Namascovi pak neuspěli Armstrong ani Robertson.

Ve 22. minutě nicméně museli být Skotové pořádně na pozoru, Moldavsko se totiž osmělilo po hlavičce Ionity, jehož svým pasem zprava našel Revenco, a brankář Gordon se mezi třemi tyčemi měl co ohánět. Ve 38. minutě již přece došlo ke změně skóre, McGinn prostrčil balón ve vápně na Pattersona, který svou levačkou nasměroval střelu parádně ke vzdálenější tyčce.

V 65. minutě Skotsko přidalo svůj druhý přesný zásah na své konto. McGinn elegantně nahrál patičkou Pattersonovi, ten následně v brankovém území vyhledal Adamse, jenž z blízkosti bez obtíží zacílil. Moldavané mohli alespoň snížit v 82. minutě, zahrávali totiž penaltu poté, co ve vlastní šestnáctce zahrál rukou Patterson, avšak exekutor Rata selhal a na Gordona nevyzrál.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele