Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 9. kolo
11.11.2021 20:45 CET
9 : 0
(4:0)

Reportáž

Marco Reus (© AFP)

Německo zdemolovalo obranu Lichtenštejnska devíti trefami

Němci naprosto dominantním výkonem rozsápali chudáky z Lichtenštejnska, brankář Büchel inkasoval rovnou devětkrát! Moc mu nepomohla ani jeho obrana, i proto, že si hosté dali dva vlastní góly.

Tohle bylo speciální utkání pro veterána Martina Büchela, pro nějž se jednalo o poslední reprezentační sraz. Ve 34 letech se rozhodl dát reprezentaci vale a i když dnes začal jen na lavičce, musel být pořádně napnutý. Němci samozřejmě hodlali pokazit jeho velký den výhrou a rozhodovat o tom měla chorvatská rozhodčí Ivana Martinčićová, pro kterou šlo o první mezinárodní utkání na takové úrovni.

To, co musel Büchel z lavičky sledovat, se mu rozhodně nemohlo ani v nejmenším zamlouvat. V osmé minutě totiž nešetrným zákrokem ve vlastní šestnáctce poslal Jrens Hofer k zemi soupeře, Leona Goretzku. Takže se jednak pískala penalta a jednak dostal Hofer rovnou červenou kartu. Není se moc čemu divit, přeci jen ho zasáhl do obličeje.

S penaltou si poradil Ilkay Gündogan, který poslal brankáře Büchela na opačnou stranu a radoval se ze svého dvanáctého reprezentačního gólu v kariéře.

Lichtenštejnsko přežilo další šanci Němců v 18. minutě, kdy Gündogan z dorážky po ráně Jonase Hofmanna mířil hlavou do břevna. A pak Lichtenštejnci předvedli totální výpadek. Ve 20. minutě centroval po několika krátkých přihrávkách Christian Günter a snažil se najít ve vápně spoluhráče. Našel sice jen klouzajícího Daniela Kaufmanna, který si ale vstřelil vlastní gól. O pouhé dvě minuty později už panoval rozdíl tří branek, protože Goretzka v pozici asistenta našel Leroye Saného, kterému se ve vápně už povedlo prostřelit brankáře Büchela.

Německá mašina se rozjela do nejvyšší možné rychlosti a po pouhé minutě vstřelila čtvrtou branku! Svěřenci trenéra Hansiho Flicka pokračovali v rozebírání obranných linií soupeře krásným pasem Thomase Müllera za obranu, který brankář Büchel hrubě podcenil a podběhl. Míč se tak snadno dostal k volnému Marcu Reusovi, který už si věděl rady - 4:0.

Atraktivní první půli mohl zakončit druhým gólem v utkání Gündogan, jenže záložník ManCity v samostatném náběhu naprosto selhal a sám před brankářem napálil míč mimo! Do druhé půle už naskočili Neuhaus nebo Lukas Nmecha, pro něhož se jednalo o premiéru mezi dospělými! Po jeho ráně zablokovanou střelu poslal Reus k nohám Leroye Saného a ten přidal pátou branku Die Mannschaft!

Stejný hráč se málem dočkal hattricku. V 59. minutě získal míč po přihrávce do vápna a dokonce mu hostující obránci dopřáli dvou pokusů, jenže brankář Büchel si s oběma poradil. Inkasoval až v závěru, kdy Němci zase předvedli smršť akcí. V 76. minutě upravil na 6:0 Thomas Müller, který dorážel do sítě ránu Floriana Neuhause vyraženou Büchelem.

O pouhé čtyři minuty později už Lichtenštejnci naprosto rezignovali na nějaké bránění a dostali sedmý zásah. Po nahrávce od Reuse se o krásnou ránu postaral pravý bek Ridle Baku, který dnes měl motivaci navíc - hrál na dobře známém stadionu, který je jeho domovem na klubové úrovni. V závěru se alespoň několika málo minut dočkal veterán Martin Büchel již zmíněný v úvodu, ale že by měl nějaký důvod k oslavě, to se po sedmigólovém debaklu rozhodně říct nedalo.

Byl už na hřišti, když Němci uzavřeli tuhle fotbalovou genocidu osmým a devátým přesným zásahem. Nejprve ránu Marca Reuse vyrazil Büchel jen do míst, kam si naběhl Thomas Müller, který se tak opět zapsal mezi střelce. To už utkání vypadalo, jako když hrajete PES na úrovni Amatér. Tutovky Neuhause s Nmechou Büchel zlikvidoval, ale na přesně umístěnou hlavičku vlastního spoluhráče Maximiliana Göppela už nestačil - 9:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele