Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 7. kolo
08.10.2021 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Serge Gnabry (© AFP)

Německo proti Rumunsku otočilo výsledek a získalo tři body

Na čele skupiny J zůstává s šestibodovým náskokem nadále Německo. Svěřenci Hanse Flicka se v pátečním zápase s Rumunskem trápili, ale nakonec díky Gnabrymu s Müllerem dokázali výsledek otočit a zvítězit 2:1. Hosté byli blízko cennému bodu, který by zvýšil jejich šance na zisk druhého místa, ovšem takto jim patří až čtvrté místo se ztrátou dvou bodů.

Málokdo pochyboval, že by Němci své domácí utkání v Hamburku nezvládli. I když už si ve skupině připsali jeden neúspěch, pořád byli obrovským favoritem.

Pouze na lavičce náhradníků zůstala opora Chelsea FC Kai Havertz, zatímco jeho kluboví kolegové Antonio Rüdiger a Timo Werner v zahajovací jedenáctce nechyběli. Do branky se místo zraněného Neuera postavil ter Stegen. V sestavě Rumunů zase nechyběl slávistický Nico Stanciu nebo syn hráčské legendy Gheorghe Hagiho Ianis Hagi.

Německo mělo v prvním poločase navrch, ale svojí převahu nedokázalo nikterak zužitkovat. Už v 5. minutě šel do akce VAR, který posuzoval zákrok na Wernera a posoudil ho jako přiměřený. Hned vzápětí přišla pro Němce studená sprcha. Ianis Hagi se "potatil", skvěle si individuálně troufl na dva obránce a umístěnou střelou k tyči poslal Rumunsko do překvapivého vedení. Rumunům narostla křídla a o další rozruch se postaral nebezpečnou střelou George Puşcaş. Průběh utkání se nelíbil zejména hamburským divákům, kteří "Nationalelf" vyprovázeli pískotem. Až před koncem poločasu začali Němci utahovat šrouby a výsledkem bylo několik pokusů, které si cestu do branky nenašly.

Od domácích toho bylo prostě málo, ale Hans Flick se prozatím rozhodl nestřídat. První změnu udělali Rumuni a o dvě minuty později byl stav vyrovnaný 1:1. Reus přiťukl balón Gnabrymu a jeho přesná křižná rána zapadla k tyči. Německo rázem zvýšilo obrátky a Rumunsko už se jenom bránilo. Střela Saného byla hodně nepřesná a ta Wernerova pro změnu zablokovaná. Nápor Flickových svěřenců se zvyšoval a Rumunsko odolávalo až do 81. minuty. Centr od rohového praporku prodloužil před branku Goretzka a trestuhodně volný Thomas Müller uklízel balón do odkryté sítě.

Německo devět minut před koncem dokonalo obrat a žádné překvapení nedovolilo. Tři kola před koncem kvalifikačního cyklu drží vedoucí příčku s náskokem šesti bodů a je na nejlepší cestě přímo postoupit do Kataru. Rumunsko bude bojovat o konečné druhé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele