Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 8. kolo
11.10.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Mohamed Elyounoussi (© AFP)

Norsko si vystačilo bez útočníků a zdolalo Černou Horu

Norsku v říjnu chyběli útočníci Alexander Sørloth a Erling Håland, i tak zápasy v Turecku a doma s Černou Horou zvládlo a získalo tři body. V pondělí za své kolegy zaskočil Mohamed Elyounoussi, který dal obě branky.

Černá Hora tím přichází o reálné naděje na druhé místo, Norové naopak budou bojovat s Nizozemskem. V listopadu potřebují porazit Lotyšsko a následně si to s Oranjes rozdají o přímý postup, v případě nezdaru ovšem mohou skončit až třetí.

Seveřané se chtěli uklidnit rychlou brankou a hodně blízko k ní měli ve 27. minutě, Daehli kroutil míč k zadní k tyči a brankář Šarkić předvedl vynikající zákrok. Z toho se ale dlouho neradoval, norský tlak pokračoval, Hauge o několik desítek vteřin později poslal centr do vápna, Strandberg hlavou vrátil na malé vápno a nikým nehlídaný Elyounoussi uklidil balón do sítě - 1:0.

Elyounoussi byl nejnebezpečnějším hráčem na trávníku a do další šance se dostal krátce po změně stran, pas mu tentokráte adresoval Meling a záložník Southamptonu na něj jen těsně nedosáhl.

Černohorci za celý zápas nevystřelili přímo na bránu, i tak neměli daleko k vyrovnání. V 59. minutě se míče ujal Jovetić, poslal ho na Adama Marušiće a ten v rychlosti předčil defenzívu včetně brankáře Nylanda, zradilo ho ale zpracování a nedokázal zakončit.

Stav 1:0 platil i nadále a hosté s ním nic zásadního neprovedli. Výraznou měrou se pod to podepsal Marko Vešović, který ve čtvrté minutě nastavení fauloval a inkasoval žlutou kartu. S verdiktem hlavního rozhodčího se ovšem nesmířil, neodpustil si několik poznámek a v rychlém sledu následovalo druhé napomínání.

Norsko si mohlo oddechnout a definitivně ho uklidnila šestá minuta nastavení, Elyounoussi si navedl míč ke střele a těsně za hranicí pokutového území vyslal ráno, která zapadla přesně k tyči.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele