Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 15. kolo
28.01.2022 00:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Luis Suárez opět spasil Uruguay, vystřelil jí tři body proti Paraguayi

Uruguay zase jednou děkuje svému kanonýrovi, který ji spasil. S Paraguayí se jeho tým dlouhou dobu v ofenzivě trápil a nebyl přesný, ale po změně stran se do toho kanonýr Atlética pořádně obul a jediným gólem zajistil své zemi důležité vítězství.

Šestačtyřicetiletý trenér Diego Alonso krátce před utkáním vynášel Suáreze do nebes a chválil jeho fyzickou kondici. Dokonce o něm prohlásil, že se mu zdá ještě rychlejší než dřív. A bomber madridského Atlética ho nezklamal. Ale postupně. První minuty patřily domácí Paraguayi. Té se ale první rohový kop nepovedl a hlavičkující Carlos González mířil o pár minut později mimo bránu.

Po patnácti minutách už začala aktivitu přebírat právě ofenziva hostí. Po rohovém kopu se nejprve k hlavičce propracoval Diego Godín, jenže velezkušený obránce poslal míč jen do rukavic brankáře Antonyho Silvy. Z následujícího rohového kopu se pokoušel prosadit Luis Suárez trochu netradičně hlavou, ale ač zvládl výskok, měl problémy s nasměrováním.

Hosté měli i trochu smůly, třeba když Diego Godín hlavičkoval po dalším rohu jen do břevna. Následovala poměrně nekoukatelná pasáž, kterou vlastně přerušil až Luis Suárez v 52. minutě. Diego Godín vymyslel nádherný pas za obranu soupeře, na ten si naběhl Luis Suárez a celou akci zakončil přesnou přízemní ranou k tyči - 1:0.

Hosté dál tlačili, i když mohli být s výsledkem spokojenější než Paraguay. Bentancur se pokoušel o průnikovou nahrávku na rozeběhnutého spoluhráče a tvrdou ranou to zase zkoušel záložník Realu Madrid Fede Valverde. Jediným hráčem, který se v dresu domácích o něco snažil, byl útočník Antonio Sanabria. A to je hodně málo. V samotném závěru ještě dostal druhou žlutou kartu domácí obránce Gustavo Gómez.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele