Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 13. kolo
12.11.2021 03:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Radost peruánských reprezentantů (© AFP)

Peru zvládlo porazit outsidera a stále drží naději na postup

Bolivijci nezvládli tíhu okamžiku a proti domácímu Peru úplně vyhořeli. Na MS se tak s největší pravděpodobností nepodívají, i tak však urazili z fotbalového hlediska velký kus cesty. Peru sice zvítězilo, stále má však na kontě pouhých 14 bodů a velmi špatné skóre k tomu. Muselo by tedy zvítězit ve 4 z 6 zbývajících zápasů, aby si udrželo šanci na postup. Je to totiž právě hranice 26 bodů, která zpravidla stačí na postup z kvalifikační skupiny.
< Už v 7. minutě dostalo Peru míč poprvé do brány, Gianluca Lapadula se však nacházel v ofsajdu. Ještě předtím však musel vytáhnout výborný zákrok Carlos Lampe. O dvě minuty později už to ale bylo 1:0. Mladý stoper Quinteros předvedl nedůrazný zákrok a naservíroval tak míč Lapadulovi do gólové pozice, ze které se nemohl mýlit. I nadále pokračovalo Peru v rozebírání svého soupeře, dalšího gólu se ale dočkalo až ve 31. minutě. Christian Cueva si naskočil na centr Miguela Trauca a hlavou se trefil přesně k bližší tyči Lampeho brány. O osm minut později pak zatloukl třetí hřebíček do bolívijské rakve Sergio Peña, který napálil odražený míč z hranice vápna opět k tyči Lampeho brány. V tu chvíli bylo už prakticky jasné, že Bolívie zápas neotočí. Hrálo se jen o to, o kolik gólů to na konci zápasu bude.

Peru si mohlo vylepšit nepříliš lichotivé skóre, nakonec se mu to ale možná trochu překvapivě nepovedlo. Ve 49. minutě spálil velkou šanci tváří v tvář Lampemu Lapadula. Stejný hráč neprostřelil bolívijského veterána v bráně ani o 4 minuty později. První větší šanci Bolívie měl až v 73. minutě Erwin Saavedra, který z nějakých 17 metrů donutil Galleseho k povedené robinzonádě. Peru už jen kontrolovalo hru a do větších šancí se nedostávalo. Naopak na druhé straně ještě v 88. minutě předvedla Bolívie nádhernou kombinační akci, kterou zakončil patičkou Víctor Ábrego. Bohužel pro svůj tým však zakončil pouze do míst, kde stál Pedro Gallese. Když pak v závěru nastaveného času hlavičkoval z dobré pozice jen vedle brány Jairo Quinteros, bylo jasné, že Bolívie odjede z Peru bez vstřelené branky.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele