Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 16. kolo
02.02.2022 03:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Slavící Ekvádorci (© AFP)

Ekvádor po remíze v Peru téměř s jistotou míří na MS

Po výsledku 1:1 se téměř s jistotou mohou v Ekvádoru těšit na představení svého týmu v Kataru. Vyřadit by je mohly už jen dva pořádné debakly proti Paraguayi a Argentině. Vzhledem k tomu, že Paraguay už 7 zápasů v řadě nedala ani gól, se to nejeví reálně. Peruánci naopak určitě doufali ve vítězství, situaci ohledně postupu ale stále pevně drží ve svých rukou. I v případné mezikontinentální baráži by totiž byli určitě favoritem.

Ekvádor začal zápas naprosto dokonale. Už ve 2. minutě šel totiž do vedení po gólu Michaela Estrady. Ten obdržel naprosto fantastický dlouhý balon za obranu od stopera Torrese a tváří v tvář Gallesemu nezaváhal a opařil domácí tribuny. V 10. minutě to mohlo být už 2:0 pro Ekvádor, ale Caicedovu nebezpečnou střelu zblokoval ještě před Gallesem jeden ze stoperů. I nadále byli hráči ve žlutomodrých dresech nebezpečnější, peruánská obrana ale nebezpečným brejkům odolávala. Domácí se snažili vyrovnat, v ofenzivní fázi jim ale scházela kvalita. První poločas ještě zakončil povedenou ranou ze zhruba 30 metrů Carlos Gruezo, míč však bránu o pár centimetrů přeletěl. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Peruánci moc dobře věděli, že si nemohou dovolit prohrát a v ofenzivě výrazně zvýšili aktivitu. Poprvé Peruánci v zápase zahrozili tedy až ve 49. minutě, kdy z pořádné dálky napřáhl Yotún a donutil Hernána Galíndeze proletět se vzduchem. Bohužel pro Peru se ale Galíndez proletěl úspěšně. V 54. minutě měl na noze druhý gól Estrada, který opět šel sám na Galleseho po zaváhání obrany, tentokrát ale minul. Jen o minutu později musel zasahovat gólman Peru Gallese po střele z otočky od Ayrtona Preciada. Brankář Peru ale potvrdil, že v letošní kvalifikaci se na něj mohou spoluhráči spolehnout. Po o něco hlušší pasáži se pak stalo to, co se taky v kvalifikaci už několikrát opakovalo. Peru v zápase bylo horším týmem, dokázalo ale nepříznivý vývoj zlomit a skórovat jako blesk z čistého nebe. Edison Flores v 69. minutě nedal hlavou Galíndezovi šanci zasáhnout poté, co si ekvádorská obrana špatně rozebrala útočící hráče. Byl to Floresův druhý gól v posledních dvou zápasech. Peru ve zbytku zápasu sice ještě několikrát oblehlo soupeřovo pokutové území, Ekvádor už si ale celkem s přehledem pohlídal velice výhodnou remízu.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, espn.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele