Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 18. kolo
30.03.2022 01:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Gianluca Lapadula (© AFP)

Peru si vybojovalo účast v mezikontinentální baráži

A je hotovo! Peru to dokázalo a může se připravovat na mezikontinentální baráž proti lepšímu z dvojice Spojené arabské emiráty - Austrálie. Paraguay opět vyšla gólově naprázdno a nenavázala tak na výkon proti Ekvádoru.

Peru si šlo hned od začátku za svým a ž v 5. minutě šlo do vedení. Cueva fantastickým obloučkem za obranu našel Lapadulu, a ten i přes mírné problémy zakončil naprosto nechytatelně o tyč Silvovy brány. Uklidnění tedy přišlo velmi rychle. Paraguayci se snažili znepříjemňovat soupeři zápas velmi tvrdou hrou, moc jim to ale nepomohlo. Zápas sice nenabízel velké množství šancí, přesto ve 42. minutě vedlo Peru už 2:0. Christian Cueva potvrdil skvělou formu, obhodil si s velkou dávkou rizika dva Paraguayce, přiklepl míč Floresovi, do jehož centru so položil Yoshimar Yotún. Jeho střelu sice dokázal Silva zpomalit, nikoliv však zastavit, a Peru se přiblížilo už velmi blízko k postupu do baráže. V nastaveném čase ještě po přímém kopu Lapadula hlavičkoval do tyče, následnou dorážku pak nedokázal usměrnit do brány Callens.

Peru bylo zkrátka v prvním poločase mnohem nebezpečnější, ve druhém poločase už se ale logicky nikam příliš nehnalo a soustředilo se na udržení náskoku. Paraguay se k šancím příliš nedostávala, poměrně nebezpečnou střelu ale vyslal v 62. minutě Richard Ortíz, šla však pouze nad bránu. Definitivně mohl rozhodnout v 83. minutě Lapadula, jeho hlavička však mířila pouze do břevna. Paraguay, která už o nic nebojovala, už nenašla sílu zápas ještě zdramatizovat, tudíž Peru náskok 2:0 udrželo a postoupilo do mezikontinentální baráže. S tou má navíc většina základní sestavy zkušenosti ještě z před čtyř let, jelikož žádné velké změny se v peruánské sestavě neudály. Vyřazovací utkání bez možnosti opravy jsou ale vždy ošemetné a uvidíme, zda dokáže Peru úspěch z roku 2018 zopakovat.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, espn.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Peru Tip 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele