Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 10. kolo
15.11.2021 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

András Schäfer (© AFP)

Poláci přišli před vlastními fanoušky o vítěznou sérii. Maďarsku podlehli 1:2

Již před úvodním hvizdem dnešního duelu byly karty jasně rozdané. Poláci měli v kapse postup do baráže o MS z druhého místa, zatímco hostující Maďaři už ztratili veškeré naděje se na šampionát kvalifikovat. Hlavní náboj utkání tak spočíval v tom, jestli Polsko zapíše čtvrtou výhru za sebou a důstojně se rozloučí se skupinou před vlastními fanoušky. A to se domácím nepovedlo. Na trefu hostujícího Schäfera z 37. minuty sice zareagoval v 61. Świderski, ovšem zásah Gazdaga z 80. minuty znamenal překvapivé vítězství pro hostující Maďarsko.

Polsko vstoupilo do zápasu aktivně a od prvního momentu hru kontrolovalo. V 19. minutě se navíc dostalo do slibné příležitosti poté, co špatně vyběhl hostující gólman Dibusz. Jeho hrubku ale nedokázali Świderski ani Bednarek využít. Poté se více do hry dostali Maďaři a hned z první šance rozesmutnili domácí tribuny! V 37. minutě zahrávali hosté přímý volný kop. Centr přizvedl nešťastně jeden z bránících hráčů Polska, míč si následně ve skrumáži našel András Schäfer a uklidil jej přesně mezi nohy zkoprnělého Szczęsnyho - 0:1.

Domácí byli jako opaření a jen se štěstím dohrávali první poločas v plném počtu po brutálních zákrocích Klicha a Cashe. Oba vyvázli jen se žlutou kartou.

Trenér Polska Paulo Sousa viděl, že musí něco změnit a po přestávce poslal na hřiště Jóźwiaka a Zielińskeho, kteří měli za úkol alespoň vyrovnat. Místo očekávaného tlaku domácího mužstva však měli více ze hry svěřenci kouče Rossiho, kteří mohli v 53. minutě svůj náskok ještě pojistit. Po dobrém zákroku Szczęsnyho se k dorážce nachomýtl Varga, ale svůj pokus poslal mimo. A tak o osm minut později Poláci přece jenom vyrovnali, poté co Maďaři předvedli katastrofální bránění rohového kopu. První souboj nejprve vyhrál Bednarek, míč se následně odrazil od Szalaie a Świderski, zcela nepokrytý mezi pěti hostujícími hráči, hlavičkoval naprosto přesně - 1:1.

Na hřiště následně přišel podpořit domácí ofenzivu i Arkadiusz Milik a zaplněné tribuny hnaly své miláčky za obratem. Místo toho ale přišel šok. V 80. minutě Maďaři předvedli luxusní kombinaci při přechodu do útoku a dostali se až do vápna. Odtamtud poslal Kiss přesnou přihrávku do druhé vlny na nabíhajícího Gazdaga, který si ještě míč v klidu zpracoval a jeho projektil skončil v pravé šibenici domácí svatyně!

Zaskočení Poláci se ještě snažili z výsledkem něco udělat, nicméně k žádné gólové příležitosti se až do konce utkání nedostali.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele