Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina A, 8. kolo
12.10.2021 20:45 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Portugalsko smetlo Lucembursko, znovu řádil Ronaldo

Další povedený večer na mezinárodní scéně za sebou má Cristiano Ronaldo, Portugalsko splnilo povinnost, Lucembursku nadělilo pět branek a jeho kapitán se pod to podepsal hattrickem. Jednalo se o jeho už desátý hattrick na mezinárodní scéně v kariéře.

Hosté favoritovi vše usnadnili svou nedisciplinovaností. Už v sedmé minutě fauloval Sebastien Thill na hranici pokutového území Bernarda Silvu, rozhodčí Bastien nařídil první penaltu a s tou si suverénně poradil Ronaldo - 1:0.

O několik minut později se opakoval podobný scénář, v tomto případě se provinil brankář Moris, který poslal na zem Ronalda a sám faulovaný proměnil další dvě penalty. V prvním případě vběhl do vápna jeden z hráčů a Bastien nařídil opakování, Ronaldo s tím neměl problém a na své konto si připsal 97. gól za reprezentaci.

Portugalsku skvěle vyšel úvod a v sedmnácté minutě už bylo po zápase poté, co Bernardo Silva prostrčil míč na Bruna Fernandese a ten z úhlu prostřelil Morise - 3:0.

Svěřenci Fernanda Santose se hnali za dalšími trefami, ve 42. minutě opět pálil Cristiano Ronaldo a Moris tentokráte stihl zasáhnout. Tečku za prvním poločasem pak udělal Bernardo Silva, lucemburská obrana mu dopřála spoustu času a prostoru a záložník Manchesteru City neproměnil velkou šanci, o což se svým zákrokem postaral Moris.

Obrázek hry se podle očekávání nezměnil ani po změně stran. Krátce po návratu z kabin neměl Ronaldo přesně seřízená mířidla a zakončoval nepřesně, stejně dopadl v 57. minutě také João Palhinha.

V 68. minutě se urodila nejhezčí akce celého zápasu. Z pravé strany přiletěl do vápna centr, Ronaldo si ho prvním dotekem připravil a vystřihl parádní nůžky. Pochopení pro tuto parádu ovšem neměl Moris a skvělým zákrokem vyškrábl na roh. "Trest" pro něho přišel záhy - roh rozehrál Bruno Fernandes, naběhl si na něj Palhinha a i díky špatnému vyhodnocení situace od Morise zvýšil hlavou na 4:0.

Dobrou náladu na Estádio Algarve nenarušila ani 71. minuta, rána Gersona a zákrok nudícího se brankáře Patrícia. Naopak tři minuty před koncem přišla další velká chvíle Ronalda, ten se po centru Nevese dokázal vyhnout ofsajdové pasti a zkompletoval další hattrick - 5:0.

Portugalci jsou v tabulce na druhém místě o bod za Srbskem, k dispozici ale mají jeden zápas k dobru. V listopadu letí do Irska, na závěr hostí doma právě Srby.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele