Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 9. kolo
12.11.2021 20:45 CET
4 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost rakouských reprezentantů (© AFP)

Rakousko čtyřmi góly otočilo utkání s Izraelem

Tak tohle si Izrael za rámeček rozhodně nedá. Ztratil totiž další slibně se vyvíjející zápas, tentokrát nestačil na Rakušany. V Klagenfurtu sice Izrael po brance Nira Bittona vedl a do kabin šel po poločase jako vítěz, jenže pak si nechal dát fatální čtyři branky a prohrál. S druhou příčku se proto může rozloučit.

Izrael stále myslel na druhé místo a s ním spojené play-off. Jenže to by musel vyhrát duel s Rakouskem, které sice bylo v tabulce až za ním, ale pořád se jednalo o velmi kvalitní kádr, který umí zaujmout. A to se dnes večer rozhodně potvrdilo. První půle sice dopadla špatně, ale z pohledu domácích výtečný druhý poločas zachránil jejich reputaci. Nastříleli v něm totiž rovnou čtyři branky!

Záložník Marcel Sabitzer se dostal do první šance utkání, když po pěkné patičce spoluhráče vyrazil s míčem do velkého vápna, jenže brankář Marciano dokázal jeho ránu vyrazit. Domácího brankáře Daniela Bachmanna zase trochu vyděsil Dor Peretz, který vypálil z větší vzdálenosti a Bachmann měl nemalé potíže.

Po půlhodině už se konečně měnilo skóre. Překvapivě ale ve prospěch hostů. Lienhart totiž fauloval Dabbura kousek za vápnem a hosté kopali standardku. K ní se postavil Nir Bitton a nekopl to moc dobře. Díky výrazné teči obránce Seiwalda ale míč dostal opačnou rotaci a skončil za zády naprosto bezmocného brankář Bachmanna.

První poločas trochu zaváněl nudou, ale jeho následník vše zachránil. Už po pěti minutách od návratu ze šaten totiž domácí Rakušané dostali po faulu ve vápně šanci zahrávat pokutový kop. Ten si vzal na starosti útočník italské Bologně Marko Arnautović a naštěstí pro domácí poslal velmi umístěnou střelu, na kterou Marciano těsně nedosáhl!

V 56. minutě mohli domácí definitivně otočit utkání ve svůj prospěch, když Sabitzer dokázal tečovat míč těsně před Marcianem. Ten však vytáhl naprosto luxusní zákrok a balon na poslední chvíli vytáhl mimo. Co víc, o tři minuty později se po chybě brankáře Bachmanna dostal k míči Daniel Peretz a hlavou ho usměrnil do sítě - 2:1 pro Izrael.

Doposud všechno dobré a Izrael živil šanci na druhé místo. Jenže to by se na trávníku nesměl objevit střídající Louis Schaub. Zkušený záložník německého Kölnu se jen tři minuty po inkasované brance dostal k míči ve vápně a se štěstím ho dokázal napálit k tyči mimo Marcianův dosah - 2:2.

O chvíli později se do zakončení krásně dostal kličkující Marko Arnautović a jen těsně minul bránu hostí. Co se nepovedlo tomuhle zkušenému útočníkovi, to se jen za pět dalších minut povedlo znovu střídajícímu Louisi Schaubovi. Rakušané předvedli rychlou kombinaci, která míč dostala k Arnautovićovi. Ten elegantně přenechal míč Schaubovi, jenž obešel obránce a propálil i brankáře Marciana - 3:2.

Aby se Rakušané nemuseli strachovat o výhru, přidali na tempu a do konce utkání se jim povedlo odskočit na rozdíl dvou branek. Izraelci špatně rozehráli dost blízko vlastního vápna, k míči se rychle dostal záložník Marcel Sabitzer a dovolil si vypálit. To mu velmi často vychází a dnes se mohl znovu radovat. Jeho přesně umístěná rána zaplula k tyči a Marciano přepočítával už čtvrtou inkasovanou branku.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele