Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina B, 9. kolo
11.11.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

Řecko doma padlo, Španělům stačila Sarabiova penalta

Řecko podalo na domácí půdě vlažný výkon a nedokázalo si proti favoritovi vypracovat žádné větší šance. Celkově nudné utkání rozhodla jediná penalta, o jejíž úspěšné proměnění se hned v začátcích utkání postaral Pablo Sarabia.

Španělští fandové dostali jeden předčasný dárek už před zápasem, protože v podvečerním duelu dokázala Gruzie porazit favorizované Švédsko. Tím pádem náskok severské země na Španěly zůstal dvoubodový a při dnešní výhře by měli dál všechno ve svých rukách.

Hodně snahy prorazit ukazoval od začátku utkání Álvaro Morata, který měl velkou motivaci. V Turíně přeci jen trochu paběrkuje a obecně veřejnost ho vnímá spíš jako psychicky labilního zakončovatele. V národním dresu ale dnes ukazoval poměrně značné sebevědomí a chuť hrát. Jen za prvních dvacet minut se ke střelbě dostal třikrát.

První branku ale dal někdo jiný. A žádná pohledná akce to teda nebyla. Ve 24. minutě se totiž ve vápně domácího Řecka sesunul k zemi obránce Iñigo Martínez a sudí ihned pískal pokutový kop. K němu se postavil Pablo Sarabia a poradil si s velkým přehledem - 1:0 pro favorita.

První poločas uzavřel opět aktivní Álvaro Morata, jenže opět bez gólu. Naběhl si na přihrávku do vápna, ustál souboj s obráncem a poněkud z úhlu se pokoušel vměstnat míč k tyči, ale vlastně jen napálil vybíhajícího brankáře Odissease Vlachodimose. Druhá půle začala v klidném tempu a delší pasáže nudy přerušovalo jen střídání na obou stranách.

Patnáct minut před koncem utkání se k hlavičce ve vápně Španělů dostal Tziolis, jenže jeho zakončení bylo tečováno mimo. Španělé se sice snažili vytvořit si další šance, ale zoufale je trápila střelba, respektive její přesnost. Rodrigo pár minut před koncem utkání dostal přihrávku na střed, ale jeho nepříliš prudký pokus po zemi skončil na bránícím protihráči. Stejný hráč také zakončil celé utkání další tečovanou střelou. Nicméně tahle výhra Španělům stačí k prvenství ve skupině.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele