Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 8. kolo
11.10.2021 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Alexandru Mitriţă (© AFP)

Rumunsko zvládlo klíčový zápas, doma zdolalo Arménii

Německo má jistý postup do Kataru a na druhou příčku ve skupině J má zaděláno Rumunsko. To doma zvládlo klíčový zápas s Arménií a vyhrálo 1:0, jedinou branku dal ve 26. minutě Alexandru Mitriţă.

Domácí poskočili na druhou příčku a do karet jim hraje i závěrečný los. V listopadu hrají doma s Islandem, kvalifikaci pak zakončí v Lichtenštejnsku.

Rumunsko začalo aktivněji, mělo více ze hry a odměny se dočkalo poměrně brzy. Ve 26. minutě rozehrálo rohový kop, Stanciu přisunul míč Marinovi a jeho centr našel hlavu Mitriţy. Na jeho pohyb směrem od brány nikdo z bránících hráčů nezareagoval a pohromu už neodvrátil ani gólman Jurčenko - 1:0.

Jurčenko byl v první půli klíčovým hráčem Arménie a jen díky němu zůstalo jenom u minimálního manka. Ve 39. minutě vyškrábl na roh ránu Marina, o několik desítek vteřin později ho pak další povedenou střelou zaměstnal Cicâldău.

Největší hvězdou hostujícího týmu je bezesporu Henrich Mchitarjan a ten se připomněl v 58. minutě, kdy se dostal do zakončení po rohovém kopu, hlavičkoval do země a míč následně skončil nad.

Arménie dohrávala bez vyloučeného trenéra Caparrose a nedokázala se dostal do tlaku. Skóre 1:0 už zůstalo konečné především díky Jurčenkovi, který parádně zneškodnil i trestný kop Hagiho.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele