Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 9. kolo
11.11.2021 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rumunsko po remíze s Islandem přišlo o výhodu a v závěrečném utkání bude čekat

Rumunsko se v souboji o druhou příčku před závěrečnou fází skupiny J nacházelo v nejlepší výchozí pozici, ovšem po vysoké výhře Severní Makedonie nad Arménií (5:0) nedokázalo samo porazit houževnatý Island a nakonec s ním pouze remizovalo v bezbrankovém poměru. Kvůli tomu kleslo na třetí příčku se čtrnácti body o bod právě za svého dalšího rivala z Balkánského poloostrova a v posledním utkání tak nebude mít situaci ve svých rukách.

Svěřenci trenéra Mirela Rădoie sice jedou do Lichtenštejnska, kde proti poslednímu výběru tabulky budou plnit úlohu jasných favoritů, avšak zároveň musí věřit, že Severní Makedonie neporazí ve Skopje právě Island. Ostrovní výběr i přes nečekaný bodový zisk definitivně přišel o naději na účast v Kataru, s devíti body mu patří pátá pozice a na tomto místě kvalifikační cyklus také zakončí nehledě na výsledek finálního kola.

Domácí vstoupili do čtvrtečního utkání s mnohem větším odhodláním, jenomže na pozornou defenzivu protivníka jen těžko nacházeli recept. Jedinou větší šanci prvního poločasu si vypracovali ve 22. minutě, kdy balón napříč pokutovým území propadl až k osamocenému Toşcovi, který ale zakončoval hodně krkolomně hlavou a zamířil o kousek nad branku Islandu. Hosté mohli z ničeho nic udeřit po necelé hodině hry.

Po rohovém kopu z pravé strany a následné hlavičce z hranice brankového území směřoval míč přímo k pravé tyči, tam ho ale dobře postavený Hagi odkopl do bezpečí. Rumunsko výrazně přidalo až v závěrečné desetiminutovce a vytvořilo si dvě obrovské příležitosti. Nejprve v 85. minutě vypálil z dvaadvaceti metrů Hagi a orazítkoval vzdálenější konstrukci, o pár minut později se pokusil zakončit geniální patičkou střídající Maxim, jenže za záchrannou brzdu zatáhl vynikajícím zákrokem pozorný brankář Ólafsson.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele