Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 8. kolo
11.10.2021 20:45 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Timo Werner (© AFP)

Německo jako první doplnilo Katar na seznamu účastníků turnaje, skolilo Severní Makedonii

Německo se po pořadatelské zemi stalo dalším jistým účastníkem závěrečného turnaje, jenž se na světový šampionát do Kataru v roce 2022 probojoval napřímo přes kvalifikační měření. Ke svému cíli nakročilo opravdu suverénním způsobem na půdě Severní Makedonie, a jelikož mu nahrál do karet i výsledek ze souběžně hraného duelu z Rumunska, mohlo líbezně oslavovat.

Když na sebe oba týmy na konci března narazily vůbec poprvé ve své historii, konala se velká senzace. V Duisburgu totiž tehdy zvítězil balkánský celek. Proti sobě stáli dva jiní trenéři, než jaké mají obě reprezentace nyní, Igor Angelovski šokoval německou legendu Joachima Löwa. Tentokráte ale vyšel souboj dvou stratégů ve prospěch Hansiho Flicka, lodivoda Nationalelf.

Domácí kouč Blagoja Milevski měl před sebou vážně dost náročnou zkoušku. Proti favoritovi celého uskupení písmena J hájil se svou družinou druhou příčku v tabulce, znamenající aspoň baráž o účast na světovém mistrovství, a musel, i v kontextu klání Rumunska s Arménií, za každou cenu bodovat. Jenže ke zdárnému výsledku měli jeho svěřenci prostě hodně daleko.

Německo odcestovalo do Skopje v poměrně dobrém rozpoložení, vždyť pod Flickem ze čtyř utkání vždy zvítězilo, navíc hned čtrnáctkrát skórovalo a jen jednou inkasovalo. Přece se však očekávalo, že Severní Makedonie bude klást o něco větší odpor. Konečná porážka ji poslala v průběžném pořadí o místo níže, na to druhé před listopadovým programem ztrácí jeden bod.

Ještě v první půli domácí drželi se svým sokem krok, nicméně ten svou dominanci v podstatě demonstroval od úvodních pasáží. Už ve 2. minutě musel být na pozoru brankář Dimitrievski proti hlavičce Kimmicha, ve 25. minutě vypálil ze střední vzdálenosti Gnabry, avšak i v tomto případě si severomakedonský muž v rukavicích poradil. Ve 30. minutě pak Gnabry jen minul.

Největší příležitost dějství prvního měl nakonec na starosti Werner v první minutě nastavení, to když z blízkosti trefil trestuhodně pouze tyčku. Němcům ovšem tohle neproměnění šance vadit tolik nemuselo, protože po přestávce již vykázali prvky efektivity. V 50. minutě otevřel skóre po rychlém brejku Havertz, jemuž míč před prakticky prázdnou bránu prostrčil Müller.

Severní Makedonie nedokázala na pro ni nepříznivý stav reagovat, Německo naopak stačilo svůj náskok hned třikrát navýšit. Nejprve v 70. minutě úřadoval Werner, jehož do vyloženého postavení uvolnil elegantně Müller, o tři minuty později zacílil Werner znovu, jelikož umístil míč přesně ke vzdálenější tyči. Výhru následně ještě pečetil Musiala po nahrávce Adeyemiho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Nemecko Tip 1:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele