Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 10. kolo
15.11.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost skotských reprezentantů (© AFP)

Dánská šňůra skončila v Glasgow, domácí Skotsko totiž zvítězilo 2:0

Reprezentanti Skotska se dobře naladili na březnovou baráž o MS a v kvalifikační skupině F nyní potvrdili velmi solidní formu. Na závěr předvedli zodpovědný výkon ve všech směrech a naprosto suverénní Dánsko zdolali po výsledku 2:0. Díky tomuto úspěchu obsadili druhé místo se ziskem třiadvaceti bodů a v baráži proto proklouzli mezi nasazené výběry, což znamená, že úvodní duel ve čtyřčlenné skupině zahájí doma.

Svěřence trenéra Kaspera Hjulmanda nemusí tento neúspěch příliš mrzet, i když před pár dny s Faerskými ostrovy přišli o svou neprůstřelnost a teď tedy zaznamenali první bodovou ztrátu. I tak bezpečné obsadili vítěznou první příčku se sedmadvaceti body a mohou se proto těšit na světový šampionát. Úvodní dvacetiminutovka spíše probíhala v opatrnějším duchu, první větší možnost byla k vidění ve 23. minutě.

Po přihrávce z pravého křídla v podání Gilmoura se sice nedostal do zakončení Christie, avšak Che Adams už ano a jeho tvrdou ránu směřující k bližší tyči dokázal famózně odkopnout do zámezí připravený brankář Schmeichel. Mírný outsider této pondělní bitvy vsítil důležitou vedoucí branku deset minut před přestávkou, neboť po rohovém kopu McGinna a chytrém zpětném sklepnutí v podání Coopera rozvlnil síť hlavou dobře postavený John Souttar.

Dánové od této chvíle přeci jen přidali a ve svém snažení pokračovali také po změně stran, srovnat stav mohli v 54. minutě. Hezkou akci svých spoluhráčů zakončil prudkou hlavičkou z hranice brankového území Cornelius, jenomže naprosto parádní reflexivní zákrok vytáhl gólman Gordon a uchránil tak svůj výběr od pohromy. O deset minut později chtěl na opačné straně definitivně rozhodnout Adams, když zblízka orazítkoval přední tyč, nicméně vzrušení nakonec bylo zbytečné vinou těsného ofsajdu.

Skotové pak svého protivníka vůbec k ničemu nepustili až do závěrečného hvizdu a sami naopak přidali druhý gól v 86. minutě, zasloužené trefy se dočkal pětadvacetiletý forvard anglického Southamptonu Adams. Ten po přesně načasované kolmici střídajícího Armstronga nic neuspěchal a skákavým pokusem ze čtrnácti metrů překonal marně se natahujícího Schmeichela.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele