Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 9. kolo
11.11.2021 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Ondrej Duda (© AFP)

Slovensko dvakrát smazalo náskok Slovinska, konala se tak dělba bodů

Souboj dvou družstev, které v tomto kvalifikačním cyklu usilují pouze o finální třetí místo ve skupině H, dopadl spravedlivou plichtou. Slovinsku se zadařilo v Trnavě hned dvakrát dostat na koně, každopádně Slovensko stačilo dvakrát utkání zremizovat. Kdo tak v tomto uskupení zůstane v pořadí o jeden stupínek výše, rozhodne až poslední kolo při nedělním odpoledni.

Hosté se propracovali do první vážnější možnosti tohoto klání a okamžitě ji přetavili v úvodní přesný zásah. Zajc se chopil míče ve středu hřiště, na levé straně uvolnil Šporara, ten si následně seběhl do šestnáctky, adresoval pak pas zpátky na svého spoluhráče, k němuž včas nepřistoupil stoper Škriniar, a slovenský brankář Rodák mohl jeho hlavičku jen stěží zastavit.

Domácí se následně mohli dočkat vyrovnání ve 27. minutě, lépe řečeno mohli k tomu mít asi tu nejlepší možnou příležitost. Rozhodčí Gestranius nařídil pokutový kop poté, co Blažič stáhl k zemi pronikajícího Haraslína. Do hry ale vstoupil VAR, najednou se zjistilo, že k přestupku došlo ještě před pokutovým územím, a tak celá situace vyrezultovala v obyčejnou standardku.

Těsně před přestávkou Slovensko dvakrát zahrozilo, nejprve ve 43. minutě zásluhou Hamšíka, jeho střelu nicméně zlikvidoval gólman Oblak, v nastavení prvního poločasu musel slovinský muž v rukavicích zasahovat ještě jednou, když si na něj z úhlu chtěl posvítit Haraslín. Avšak až po obrátce došlo k vyrovnání. Tentokráte již videorozhodčí úřadoval ve prospěch Sokolů.

Haraslín z hranice vápna vypálil, orazítkoval ruku Blažiče, jenže Gestranius si zprvu ničeho nevšiml. Na pomoc mu tak přispěchala moderní technologie, nakonec ukázal na bílý puntík a slovinského stopera po druhé žluté kartě navíc vyloučil ze hry. Penalty se následně jakožto exekutor ujal Duda, jenž nasměroval balón efektivně ke druhé tyčce do protipohybu Oblaka.

Sotva ovšem mohli Slováci střádat plány na vlastní přesilovku, inkasovali v podstatě z ničeho nic podruhé, a znovu tak museli soupeře pouze dohánět. Slovincům se zdařilo zužitkoval kop z rohu, který zahrál Iličić tím způsobem, že našel v pokutovém území spoluhráče Mevlju, a ten, prakticky nikým nestrážený, přelstil Rodáka hlavičkou, mířenou do spodního rohu brány.

Ani tenhle náskok se nicméně nepodařilo hostujícímu výběru udržet. V 74. minutě jejich sok dokázal zase odpovědět poté, co bránící Balkovec odkopl merunu jenom do cesty střídajícího Strelce, který svou pumelicí propálil Oblaka. Strelec mimo jiné mohl ještě v závěru strhnout vítězství na stranu domácích, ovšem v koncovce v tomto případě nebyl úspěšný jako předtím.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele