Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 10. kolo
14.11.2021 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Slovinsko těsně porazilo bezbranný Kypr

Slovinsko si přes dramatický závěr utkání díky brankám Zajce s Gnezdou Čerinem nakonec poradilo s hostujícím Kyprem, ale stejně zůstává v tabulce až na čtvrtém místě o skóre za třetími Slováky. Hostující Kypr zabral pozdě, dokázal jen snížit zásluhou krásné rány Kakoulise.

Slovinsko hrálo doma jednoznačně aktivněji a do první šance se dostávalo už po pěti minutách. Akce hvězdného záložníka Josipa Iličiće ale nakonec skončila na nepřesnosti a prvním blokujícím obránci. Jinak si do vápna nabíhali hned dva jeho krajané. Další šanci zakončoval Miha Zajc, jemuž ale chyběl krok, takže zakončil špičkou kopačky jen těsně vedle.

V devatenácté minutě to na stadionu opravdu zahučelo, protože Jasmin Kurtić po skvělém centru ze strany napálil hlavou jen břevno. Slovinci měli relativně dost smůly, protože o sedm minut později jim VAR neuznal gól mladíčka Žana Celara, který byl o jednu nohu v ofsajdu. Do konce první půle už se nic zajímavého nestalo, ale druhá půle nám to rozhodně vynahradila.

Pouze čtyři minuty byly z druhé půle odehrány, když se Slovinsku povedl rychlý výpad po straně. První míč sice obrana Kypru odrazila, jenže pouze k nohám dobíhajícího Mihy Zajce. A ten balon dokázal okamžitě vrátit do sítě. Po hodině hry mohli domácí zvýšit, jenže Žan Karničnik nedokázal ve skluzu procpat míč za brankáře Michaela.

Nejzajímavější drama nabídl závěr utkání. Pět minut před koncem si na průnikovou nahrávku do vápna naběhl Adam Gnezda Čerin a proměnil svou šanci dokonale. Zdálo se, že je konec. Jenže o pět minut později se jeden atak povedl i Kypřanům. Kastanos dokázal najít nabíhajícího Andronikose Kakoulise, který si kličkou u vápna poradil s obráncem a krásně zakroutil míč do šibenice!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele