Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 8. kolo
11.10.2021 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Josip Iličić (© AFP)

Rusko získalo šestou výhru v kvalifikaci, po skalpu Slovinska se dostalo do čela skupiny H

Rusko urvalo velmi důležité vítězství na půdě Slovinska, a protože Chorvatsko v souběžně hraném utkání doma pouze remizovalo se Slovenskem, na čele tabulky skupiny H si utvořilo před listopadovým programem dvoubodový náskok. O všem podstatném se rozhodovalo už v prvním dějství, během něhož domácí pouze zmírnili prohru po dvou trefách svého soupeře.

Slovinci si vytvořili první větší šanci po čtvrthodině hry. Balkovec z levé strany poslal centr na hranici brankového území, tam našel Šporara, který dokázal jaksi hrudí zakončit, ale pouze do míst, kde stál připravený brankář Safonov. O pár chvil později zahrozili též Rusové, a to prostřednictvím Fomina, avšak ten svou pravačkou kýžený a chtěný prostor brány minul.

Od té doby začali hosté více kousat. V 19. minutě se ještě neprosadil Sutormin, který zachytil odkop stopera Mevlji, pronikl do vápna a vypálil, nicméně gólman Oblak si s jeho příležitostí poradil. A ve 28. minutě již došlo na změnu nerozhodného skóre ve prospěch mužstva kouče Valerije Karpina, jelikož se jeho protivník neubránil standardní situaci, rozehrávané zleva.

Asistenci si na své konto zapsal Fomin, na jehož pas si naskočil u bližší tyče obránce Divejev, a ten, ač otočen zády k Oblakovi, hlavičku usměrnil přesně k té vzdálenější. Slovinci jako by byli tímto momentem trochu opaření a o čtyři minuty později inkasovali podruhé. Smolov ve velmi nelehké pozici přiťukl balón k Džikijovi, jenž elegantními nůžkami zacílil pod břevno.

Domácí stačili ještě do přestávky odpovědět, k případnému druhému přesnému zásahu se však následně ve druhém poločase nepropracovali. Ve 40. minutě Karničnik přihrával merunu pod sebe, Šporar ji poté chytře přistrčil na Iličiče, jenž levačkou z první zamířil do spodního rohu branky, kam už se Safonov nenatáhl. Ten každopádně nemusel na konci utkání nijak smutnit.

Byť neudržel čisté konto, se svými spoluhráči dokráčel k zisku tří bodů. Slovinsko směrem dopředu nezářilo, ruská defenziva působila kompaktně a velmi pozorně. V podstatě pouze až v závěrečných patnácti minutách se svěřenci trenéra Matjaže Keka ozvali, jenže Kurtičův gól nebyl uznaný pro ofsajd a v 85. minutě neseřídil mířidla účelně z krkolomné pozice Šeško.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Rusko Tip 0:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele