Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina B, 10. kolo
14.11.2021 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Španělé si postup utéct nenechali, Švédy definitivně odstřelil Morata

Skupina B je jednou z těch, které musely přinést rozuzlení až v samém závěru a radost nakonec přinesla do španělského tábora. Svěřenci Luise Enriqueho doma hostili Švédsko a k postupu jim stačila remíza. Zápas v Seville měl jednoho střelce, chvíli před koncem se prosadil Álvaro Morata.

Švédové si vše zkomplikovali nečekanou porážkou v Gruzii, na Pyrenejském poloostrově tak místo pozorného bránění a vyčkávání na protiútoky museli myslet na ofenzívu a to jim příliš vlastní není. Španělé měli často míč pod kontrolou a místenku na šampionátu si zajistili právě oni.

Olympijský stadion v Andalusii rozhodně neviděl nějakou atraktivní podívanou, hrálo se především mezi šestnáctkami a hlavním soupeře pro hráče obou týmů se stala nepřesná koncovka. V deváté minutě neměl přesně seřízená mířidla Sarabia, na druhé straně netrefil Forsberg a tentýž hráč si reputaci nevylepšil ani krátce před odchodem do kabin.

V podobném duchu se vyvíjela rovněž druhá část hry. Ve 48. minutě pálil nad Alexander Isak, na což odpověděl hlavičkou těsně mimo Raúl de Tomás. Velké nebezpečí pro domácí defenzívu představoval Forsberg a v 53. minutě neproměnil další příležitost, rána z první mu nesedla a brankář Unai Simón byl znovu bez práce.

V 59. minutě se na trávník dostal Álvaro Morata a uvedl se nepřesným pokusem. Švédové potřebovali přidat a v 73. minutě vynesli svůj hlavní trumf, když na hřiště vyběhl Zlatan Ibrahimović. Ani jeho příchod ale nějaký severský tlak nepřinesl, Španělé pozorně bránili a mířili za postupem.

Definitivní rozhodnutí přišlo pět minut před koncem. Dani Olmo vyslal parádní ránu a brankář Olsen s vypětím všech sil vyrazil na břevno, nedočkal se ovšem pomoci od spoluhráčů. Na vyražený míč jako jediný zareagoval Morata a s přehledem jej dopravil do sítě - 1:0.

Hosté se po inkasované brance smířili s barážovým osudem, drama nepřineslo ani čtyřminutové nastavení.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jak muze Ibra dostat zlutou za to ze z frustrace prasti protihrace ?? jeste ze ma alespon 1 zapas stopku za 2 zlute

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele