Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 7. kolo
08.10.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Kristian Thorstvedt (© AFP)

Turecko si s Nory jen dělí body

Turecko potřebovalo tři body, aby svého soka v tabulce mohlo předskočit, ale to se mu nepovedlo. Domácí sice šli rychle do vedení, ale další šance neproměnili. Norsko se naopak ke konci první půle nemýlilo, když se prosadil Thorstvedt.

Turecko doma hostilo Nory a potřebovalo uspět, protože v případě výhry by se posunulo právě před svého dnešního soka. Těšit je mohlo i to, že Norsko dnes nemohlo využít služeb hvězdného kanonýra Hålanda. A ještě větší radost jim udělal úvod utkání, který Turecku vyšel naprosto parádně.

Pouhých šest minut odečetla časomíra od úvodního hvizdu, když se Turci prosadili! Velkou práci udělal v Marseille znovuzrozený talent Cengiz Ünder, který se zmocnil míče po chybě hostující obrany a pelášil na bránu. Tam se mu nadvakrát povedlo nahrát doleva na spoluhráče, kterým byl mladíček Kerem Aktürkoglu. A ten už míč dostal do sítě bez nejmenších potíží.

Norsko mohlo reagovat jen o chvíli později, když se tvořivý záložník Martin Ødegaard dostal k míči, jenže rychlou kombinaci Norska zarazil na poslední chvíli brankář Çakır. Po pětadvacetri minutách si málem vrazil míč do vlastní sítě zasahující obránce Berat Ayberk Özdemir a měl štěstí, že jeho skluz skončil jen na tyči.

Když už se blížil konec první půle, Norům se přeci jen povedlo srovnat krok. Po standardní situaci se k míči dostal na zadní tyči nehlídaný Kristian Thorstvedt, prodloužený míč si se štěstím zpracoval a poslal ho do sítě - 1:1.

Druhá půle vypadala spíš jako ofenzivní trápení na obou stranách. Burak Yılmaz se deset minut po změně stran dostal ke střele z dobré pozice, trefil ale pouze boční síť norské brány. Turci byli rozhodně aktivnějším týmem a třeba Hakan Çalhanoğlu se dostával do velké šance v početní výhodě při brejku, ale celou akci pokazil špatnou nahrávkou.

Turci se s bodem nechtěli smířit a usadili se poblíž vápna hostujícího Norska. Hodně nepříjemný míč poslal do velkého vápna Yusuf Yazıcı, jenže s ním si obránci severské země poradili. Kerem Aktürkoğlu následně pálil jen pár centimetrů vedle. V šesté nastavené minutě ještě mířil hlavou těsně vedle zakončující Mohamed Elyounoussi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele