Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 15. kolo
28.01.2022 23:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Salomón Rondón (© AFP)

Navrátilec Rondón zdemoloval Bolívii

Premiéra kouče Josého Pékermana na lavičce Venezuely vyšla na jedničku. Po dlouhé reprezentační absenci se navíc ihned gólově představil Salomón Rondón, který zaznamenal hattrick. Bolívie naopak kvůli prohře nejspíš definitivně ztratila šance na překvapivý postup na MS.

Zápas začal spíš zvolna a první nebezpečná situace tak byla k vidění až v 16. minutě. Rozehrávku Venezuely vystihl Arce, který předložil míč Morenovi. Ten se nezdráhal vystřelit z dobrých 25 metrů. Míč ale prolétl jen těsně vedle tyče venezuelské brány. Na začátku 25. minuty se poprvé měnilo skóre. González poslal centr na malé vápno, kde se v tísni dostal k hlavičce Rondón, který míč usměrnil na bližší tyč Lampeho brány. Tomuto gólu se z pohledu obrany Bolívie rozhodně dalo zabránit. Uvést se gólem po 14měsíční pauze v reprezentaci je solidní počin, uvést se ale hattrickem je počinem fantastickým. Druhý gól Rondón přidal ve 35. minutě po střele z hranice pokutového území. Naději pro hostující tým vykřesal vzápětí hlavou trestuhodně nehlídaný Bruno Miranda, Venezuelané si ale i tak dále šli za výhrou.

Po změně stran se Bolívijci ještě snažili s výsledkem něco udělat, v 55. minutě ale potopila svůj tým dvojice Bejarano, Lampe. Jejich kostrbatou rozehrávku ve vlastním vápně vystihl Darwin Machís, který pak neměl problém poslat míč do prázdné brány. Téměř hned po rozehrání přišla další katastrofa pro Bolívii. Na nohu upadnuvšího Otera totiž došlápl Justiniano a po zásahu VAR dostal červenou kartu. Zda šlo o úmysl nebo nešťastnou náhodu, ví nejspíš jen sám Justiniano. Definitivní tečku za výsledkem udělal bombou do šibenice fantastický Rondón v 67. minutě. Oslabená Bolívie se ve zbytku zápasu už nedokázala vzchopit k zázračnému obratu a její naděje na postup pohasly. Do příštího kvalifikačního cyklu však je třeba s Bolívií počítat jako s možným černým koněm kvalifikace, jen je třeba lépe zvládat zápasy, ve kterých na ní leží tíha okamžiku. Venezuelu výsledek 4:1 sice rozhodně nevrátil do hry o postup, přesto však jde pro tým s pošramoceným sebevědomím o pořádnou vzpruhu.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele