Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - baráž - semifinále
24.03.2022 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Gareth Bale (© AFP)

Wales díky Baleovi přehrál Rakušany a postupuje

Šance Garetha Balea na to, že se poprvé po dlouhé době dostane Wales na mistrovství světa a Bale tak překročí stín někdejších velikánů velšského fotbalu, stále žije. A postaral se o ni právě hráč Realu Madrid, který dal Rakušanům obě branky své země.

Na Garetha Balea domácí hodně spoléhali. Je to taky jejich největší hvězda. Navíc pár dní před zápasem otevřeně mluvil o tom, že tahle baráž je pro něj a mnoho dalších hráčů poslední šancí na nesmrtelnost. Wales vyprodukoval mnoho skvělých fotbalistů, ale na MS se podíval málokterý. Dnes se po bok Balea postavil James s Ramseym, hosté vsadili na zkušenost Arnautoviće.

První velkou šanci si ale připravili hosté. Po pěkné kombinaci běžel sám na brankáře Christoph Baumgartner, který ale pálil v obrovské šanci jen do břevna! Od něj se míč už odrazil mimo nebezpečí. A Wales trestal. Gareth Bale se blýskl něčím, co od něj chtěli vídat fandové Realu Madrid častěji. Perfektně zahraným volným kopem. Brankář Lindner se po jeho ráně z přímého kopu jen ohlédl a musel uznale pokývat hlavou.

Pak se dlouho nic nedělo. Wales hledal postupnou cestu k další brance, zatímco Rakušané se nemohli pořádně dostat ani přes střed hrací plochy. Záloha Walesu fungovala skvěle a hostům trvalo, než ji dokázali obelstít. Baumgartnerův pokus nebyl špatný, ale na konci první půle mířil i s přispěním lehké tyče mimo tři tyče.

Druhá půle se opět povedla spíš Walesu. A především pak její začátek. Protože už po šesti odehraných minutách se Velšané dostali do dvoubrankového vedení! Mladý záložník James našel centrem ve vápně zkušenou hvězdu Garetha Balea a ten si se zbytkem poradil. Pokryl si míč a krásnou ranou na vzdálenější tyč nedal brankáři Lindnerovi šanci zasáhnout - 2:0 pro Wales.

Po hodině hry Rakušané dokázali utkání přeci jen trochu zdramatizovat. Po ráně Marcela Sabitzera se do dráhy letu vložil obránce Ben Davies a smolně si tečoval míč do vlastní brány! Velšané málem reagoval okamžitě, protože Jamesovu ránu si brankář Lindner pohlídal jen s vypětím veškerých sil. Poslední velkou šanci si domácí nechali až na samý závěr utkání. Brennan Johnson střílel z pravé strany na vzdálenější tyč, kterou ale těsně minul. Dál tak jde spokojenější Wales.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele