play off - čtvrtfinále
16.08.2008 12:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Belgičani i v deseti vyřadili Itálii

Neuvěřitelné utkání bylo k vidění ve čtvrtfinálovém utkání Olympijských her v Pekingu na Workers' Stadium. Proti Belgii hrály všechny okolnosti, přesto outsider vyřadil favorizovanou Itálii a bude bojovat o medaile.

Belgičané hned v 17. minutě přišli o vyloučeného Vermaelena a navíc se proti nim kopala penalta. Tu bezpečně proměnil Rossi a poslal Itálii do vedení. Belgie se ale nevzdala a šest minut později srovnal Dembele. Obrat o deseti mužích dokonal v nastavení prvního poločasu Mirallas. Brankový účet druhého dějství otevřel v 74. minutě znovu Ital Rossi, stejně jako napoprvé ze značky pokutového kopu. Avšak Belgie opět bleskově odpověděla a v 80. minutě již vedla 3:2. V téže minutě byl ještě vyloučen Ital Viviano a Belgičané si již vedení a postup mezi nejlepší čtyři pohlídali.

Italové i bez svého jediného "staršího" hráče Tommase Rocchiho vstoupili do utkání skvěle. V 18. minutě byl totiž v pokutovém území k zemi seslán Vermaelenem italský útočník Acquafresca a argentinský rozhodčí nařídil penaltu. Vzápětí navíc vyloučil hříšníka Vermaelena. Exekutorem se stal Giuseppe Rossi a poslal Itálii do vedení.

Belgie ale rychle odpověděla, když za šest minut srovnal Moussa Dembele. Italové sice protestovali, že míč nepřešel brankovou čáru, ale bezúspěšně. Belgický obrat dokonal v nastavení prvního poločasu přesnou střelou Kevin Mirallas.

Ve druhém poločase potkala belgický výběr nepříjemná událost, když musel střídat zraněný brankář Bailly, za kterého naskočil Yves Ma-Kalambay. Po šesti minutách jeho pobytu na hřišti měl hned šanci se ukázat, ale také on byl na druhou Rossiho penaltu krátký. Belgie se ale ani o deseti mužích nevzdala a v 79. minutě se podruhé trefil Moussa Dembele a zpečetil vítězství Belgičanů. S tímto faktem se nesmířil brankář Azzurri Viviano, napadl Mirallase a byl vyloučen.

Italský výběr tak míří po čtvrtfinále domů, zatímco pro belgické fotbalisty je to největší olympijský úspěch od roku 1920. Tehdy získali na domácích hrách zlato.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

doufám že Itálie =WINNER

Reagovat
smazaný uživatel

Doufej:)

Reagovat
smazaný uživatel

Už dodúfal...

Reagovat
havrys99

smekám

Reagovat
smazaný uživatel

I bez Kompanyho

Reagovat
smazaný uživatel

super! gratulace belgicanum, srdnatej vykon..

Reagovat
smazaný uživatel

to je smůla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele