12. kolo
09.11.2003 17:05 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Chelsea FC - Newcastle United 5:0

V nečekaně jednostranný výsledek vyústil souboj dvou tradičně silných týmů. Nová Chelsea, která vzkvétá pod vedením ruského ropného magnáta Romana Abramoviče, totiž Newcastlu, loňskému účastníkovi Ligy Mistrů uštědřila pětigólovou porážku. Londýňané byli aktivní hned od začátku a po několika náznacích šancí přišla 25. minuta a úvodní gól. Přetažený centr od Wayna Bridge si zpracoval Glen Johnsnon a ranou pod břevno dal svůj vůbec první ligový gól – 1:0. Hosté kontrovali nepříliš povedenými pokusy Ameobiho a Roberta, ale bez zraněného Alana Shearera byli v útoku bezzubí. Zápas pak prakticky skončil ještě před přestávkou. Ve 39. minutě nedokázal Johnsonův centr odvrátit Bramble a Duffovu střelu do sítě doklepl Hernan Crespo – 2:0. O tři minuty později pak unikajícího Mutua stáhl za dres Andrew O'Brien, byl vyloučen a nařízenou penaltu proměnil ve svůj pátý gól v sezóně Frank Lampard – 3:0.

Hosté už do druhé půle neměli žádné iluze, stáhnout v deseti třígólové manko proti skvěle hrajícímu soupeři správně považovali za nemožné. Po hodině hry posílal nebezpečný centr Duff, ale Bramble tentokrát bezpečně odvrátil. Čtvrtý gól přišel v 78. minutě, kdy se po chybě gólmana Givena dostal k míči Damien Duff, obešel Caldwella a zamířil přesně k tyči – 4:0. Poslední gól pak přidal šest minut před koncem střídající Islanďan Eidur Gudjohnsen, když si naskočil na centr od Bridge – 5:0. Chelsea se zásluhou vysokého vítězství udržela na druhé příčce za Arsenalem a stala se nejlépe střílejícím klubem Premier League. Newcastle klesl o jedno místo a je desátý.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*flappie

Standing ovation for Chelsea London. Arsenal must by lost

and we are CHAMPIONS in our league. In Champions League

we win in Roma 0:4. Great, Great, Great.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele