11. kolo
01.11.2003 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Aston Villa 1:1

Newcastle United se po špatném začátku sezóny zvedal, vyhrál čtyři zápasy v řadě a domácí duel s Aston Villou neměl být příliš těžkým testem. Hosté ale nastoupili s pěti záložníky a to, jak se ukázalo, na svěřence Bobbyho Robsona platilo, prakticky po celý první poločas se nedokázali pořádně dostat do tempa. Hosté se navíc už v jedenácté minutě dostali do vedení – Barryho rohový kop hlavou do sítě usměrnil Dion Dublin – 0:1. Iniciativu pak sice převzali domácí, ale v obraně Villy statečně bojovali Dublin s Johnsonem a když už se přes ně nějaký útok dostal, byl v bráně famózně chytající Dán Thomas Sörensen. V první půli zneškodnil především pěknou Shearerovu hlavičku a Bowyerovu technickou střelu, ale v samotném závěru kapituloval. Autorem byl Laurent Robert, když míč do sítě doklepl po zmatku po rohovém kopu – 1:1. Také ve druhém poločase si šance vytvářeli především domácí. Po hodině hry ale nebezpečný Robertův centr zneškodnil Sörensen, v 69. minutě v gólové šanci zklamal Caldwell, později dobré šance propásli Bramble a Hughes. To už hráli hosté o deseti, když byl po dvou žlutých vyloučen McCann. V 81. minutě pak měl vítězství na kopačce Alan Shearer, ale jeho penaltu skvěle vystihl Sörensen. Hosté si za druhý poločas vytvořili jedinou šanci, gólman Newcastlu Shay Given se zapotil při hlavičce Allbacka. Villa vybojovala čtvrtou remízu v řadě a v tabulce jí patří třinácté místo, Newcastle je devátý.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele