6. kolo
20.09.2003 16:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Southampton FC 1:3

Tottenhamští kohouti se v letošní sezóně až nečekaně trápí a ani domácí zápas se Southamptonem neznamenal obrat k lepšímu. Už ve třetí minutě se opět připomněl James Beattie, když přesnou hlavičkou usměrnil centr z rohového kopu a dostal svůj tým do vedení – 0:1. O chvilku později mohlo být vyrovnáno, ale Frederic Kanoute jen nastřelil břevno. Další hřebík do rakve trenéra Tottenhamu Glenna Hoddla zarazil před přestávkou opět Beattie, když přímý kop z 25 metrů nádherně umístil do pravého horního růžku branky – 0:2. Beattie se v šesti zápasech trefil šestkrát a stále hlasitěji volá po anglickém reprezentačním dresu, v němž se zatím objevoval jen výjimečně. Po změně stran zaúřadoval i druhý útočník hostů Kevin Phillips. Nejprve sice nastřelil jen břevno, ale o pár minut si to vynahradil, když se po rychlém brejku trefil po centru Le Sauxe – 0:3. O dvě minuty později se sice domácím podařilo snížit, když se po akce Andertona a Keana trefil Kanoute (1:3), ale na obrat se již nezmohli a nakonec mohli ještě jednou inkasovat, když Phillips ve vyložené šanci trefil břevno.

Pro Southampton to byla perfektní generálka na první start v evropských pohárech po 19 letech, ve středu se v prvním kole Poháru UEFA utká se Steauou Bukurešť. Nečekaně dobře si Southampton stojí i v tabulce Premier League, ani jednou zatím neprohrál a patří mu čtvrtá příčka. Tottenham se naopak topí v sestupových vodách a na konečnou dorazil kouč Glenn Hoddle, který byl pro špatný start sezóny odvolán.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele