32. kolo
10.04.2005 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Crystal Palace 4:0

Domácí Toffies stále bojují s Liverpoolem o čtvrtou příčku, která zajišťuje kvalifikaci do Ligy mistrů. V posledních třech zápasech však vyšli bodově naprázdno, Crystal Palace tak byl přijatelným soupeřem, hosté jsou totiž v ligové tabulce předposlední.

Toffies začali náporem a už ve druhé minutě z dálky těsně minul Kiralyho branku Kevin Kilbane. V sedmé minutě zahrál rukou mimo pokutové území gólman Orlů Gábor Kiraly a dostal žlutou kartu, následný přímý kop usměrnil za jeho záda Mikel Arteta – 1:0. Dobrou šanci na zvýšení vedení měl Duncan Ferguson, ale jeho pokus hlavou po centru Markuse Benta Kiraly nohou vyrazil. Prvních devět minut druhého poločasu domácím stačilo ke vstřelení dvou branek, autorem obou byl Tim Cahill. Nejprve Bent zachytil špatný odkop hostí a po jeho centru Cahill vypálil nechytatelný volej. Druhý gól dal hlavou, když mu nacentroval Kilbane. Šanci na snížení měl střídající Torghelle, ale nastřelil pouze tyč. Manažer Evertonu David Moyes poslal v 74. minutě na hřiště šestnáctiletého Jamese Vaughna a ten se mu v 87. minutě odvděčil prvním gólem v kariéře a stvrdil tak jasné vítězství Evertonu v poměru 4:0.

Autor: Jiří Mikulčák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
HOST*viki

proč nehraje James Beattie

Reagovat
smazaný uživatel

Jasnej zápas Everton vypadne s Libercem v předkole LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele