18. kolo
26.12.2005 18:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Aston Villa - Everton FC 4:0

Trenér Aston Villy David O'Leary nedávno vzkázal českému útočníku Milanu Barošovi, že s jeho výkony zatím není příliš spokojen a žádá zlepšení. Toho se v pondělí dočkal, protože Baroš dvěma góly pomohl svému týmu k výhře nad Evertonem 4:0.

Domácí Aston Villa začala tlakem a už v páté minutě Luke Moore zkoušel štěstí lobem přes vyběhnuvšího Martyna, nicméně míč z jeho kopačky bránu o kousek přeletěl. Everton odpověděl podařenou střelou Jamese Beattieho, kterou Sörensen musel vyrazit na roh. Hosté pak nedokázali ubránit Barryho roh a míč se tak dostal až k Barošovi u vzdálenější tyče, jeho kop přes hlavu ovšem cestu do Martynovy brány nenašel. První velká chvíle českého kanonýra tak přišla až ve 36. minutě, ale moc hrdý na ni být nemůže. Barryho přihrávku totiž nemohl stihnout, a tak si ji rukou sklepl před sebe a z velkého vápna prostřelil Martyna. Rozhodčí Riley branku přes hlasité protesty hráčů Evertonu branku uznal. Kouč hostí David Moyes reagoval na tento gól velmi rozzuřeně: "Od rozhodčího to bylo příšerné rozhodnutí, které ovlivnilo celou hru."

Do druhé půle vstoupili lépe opět domácí a v 48. minutě Mark Delaney zvýšil na 2:0, když se mu podařilo nepozorovaně se dostat za obranu a skórovat. Everton se ještě pokusil snížit Phillipsovou střelou zblízka, Sörensen ale ani tentokrát nepustil mč za svá záda. Jasné vítězství domácích pak v posledních deseti minutách pojistili nejprve Angel po Barošově přihrávce a o dvě minuty později pak skóre uzavřel sám Baroš.

Aston Villa vyhrála doma teprve potřetí a posunula se na 14. místo, o něco dál z dohledu sestupových pozic. Tam se naopak strachuje Everton, kterému patří 16. pozice.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele