10. kolo
23.10.2005 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Chelsea FC 1:1

Zápas prvního s posledním. Oponenty drtící Chelsea, která vyhrála už devět zápasů v řadě, versus Everton s pouhými třemi body. Ač na hřišti outsidera, měla to být jasná záležitost. Everton má ale na ukončování podobných sérií zvláštní štěstí. V roce 1969 ukončili 34 zápasů trvající sérii bez porážky Leedsu, v roce 1988 to pak byla 29 zápasů trvající fazóna Liverpoolu a v roce 2002 ta arsenalská, jenž vydržela 30 zápasů.

V 10. minutě se Everton mohl dostat do vedení, když Weir hlavičkoval po Artetově rohu, ale Petr Čech jeho pokus vyrazil. To domácí povzbudilo a jali se vysílat nebezpečné centry do pokutového území Chelsea. V 37. minutě utekl Shaunu Wright-Phillipsovi po levé straně Tim Cahill a Wright-Phillips se rozhodl zastavit ho za každou cenu, ačkoliv další obránci Chelsea byli poblíž. Ve chvíli, kdy došlo k zákroku, byl Cahill už několik centimetrů za hranicí pokutového území a rozhodčímu Clattenburgovi nezbylo než nařídit penaltu. James Beattie, nejdražší letní akvizice Evertonu, si postavil míč a počtvrté v sezóně musel Petr Čech lovit míč z vlastní sítě. Před koncem prvního poločasu přišel Everton o Nuna Valenteho, který si poranil kotník. Na hřiště za něj naskočil alžírský obránce Matteo Ferrari.

Fanoušci Evertonu byli po přestávce lehce zakřiknutí, zřejmě v obavách před tím, co provedla Chelsea minulý týden Boltonu, který porazila 5:1, ač v zápase 0:1 prohrávala. A měli proč. Už v 50. minutě bylo vyrovnáno po Lampardově parádní střele, která prosvištěla kolem levé ruky brankáře Martyna. Té předcházelo lehké zazmatkování v řadách Evertonu - Claude Makelele se při běhu k míči z autového vhazování srazil s rozhodčím a Lampard tak na stříbrném podnose dostal míč i prostor. Zatímco na Evertonu postupně začínala být znát únava, Chelsea přidala na obrátkách. O pár minut později Didier Drogba vstřelil gól, ten ale nebyl uznán kvůli údajnému ofsajdu. Do hry se díky třem střídáním postupně dostal Gudjohnsen, Robben a Crespo výměnou za Wrighta-Phillipse, Cola a Drogbu. V posledních deseti minutách byla ještě Evertonu upřena penalta, když se John Terry vrhnul do střely z kopačky Marcuse Benta, a ač rozhodčí nechal hru pokračovat s tím, že míč trefil hráče Chelsea do hrudníku, opakované záběry ukázaly, že ho míč trefil do horní části paže. V závěru zápasu Chelsea ještě zkoušela štěstí střelami Lamparda a Essiena, ale brankář Martyn obě chytil a Everton tak mohl slavit první body na domácím hřišti.

Každá série musí jednou skončit a ta, která patřila Chealsea, skončila v tomto zápase. Počítadlo ligových výher v řadě se zastavilo na čísle devět. Tento výsledek ale nic nemění na tom, že Chelsea stále jasně kraluje Premier League a ostatní týmy budou mít co dělat, aby dotáhly její obrovský náskok.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*

Chelsea Výhra, ikdyž jedou jak sviňa, ale doufám že to nepokazí dám na to za 5 tis. Proč si to myslím? včera nakopali beltis a Everton je poslední v jejich lize.Nevím, když tak napište názora.

Reagovat
HOST*

Nemuzou snad vyhravat furt

Reagovat
HOST*usatacibule

Naprosto souhlasím jasná výhra!

Reagovat
HOST*

neví někdo jestli bude hrát ROBBEN?????

Reagovat
HOST*Honzek

Na strankach Chelsea pisou, ze by nastoupit mohl, ale Mourinho si jim a jeste Drogbou neni uplne jistej.

Snad jo

Reagovat
HOST*PAJA

Everton-Chelsea 1:4

Reagovat
HOST*

1:0-......verim

Reagovat
HOST*

od tý doby co tam je ten rusák tak se mi Chelsea zhnusila,zlatej Zola

Reagovat
HOST*MrkwoKvaš

tech pet tisic me mrzí...ale to ti mohlo bejt jasny...že proste Chelsea neprojde sezonou bez jedinýho šrámu...a tady je první "šrám"... ale neboj třeba si příště vsadíš na přenej výsledek s Blackburnem (ja bych tipnul 2:0) ...a vrátí se ti to :)

Reagovat
HOST*luba

myslim ze se sazkovky zase jednou poradne naoakovali. to ze Chelsea vyhraje vsadilo min 95% lidi vcetne me. Ac jo, jsem zklaman. Tohle jsem opravdu necekal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele