5. kolo
10.09.2005 14:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Manchester City 1:1

Manchester City už 31 let čeká na vítězství v derby na Old Trafford a včera mu byl velmi blízko, Andy Cole měl v poslední minutě stoprocentní šanci. Pro United by však porážka byla velmi krutá, neboť většina zápasu patřila právě jim.

Hned v první minutě v pokutovém území Ben Thatcher poslal k zemi Rooneyho, ale sudí Bennett k velké nevoli domácích penaltu neodpískal. To Rooneyho očividně nepotěšilo, ale, možná trochu překvapivě, udržel své nervy na uzdě. Právě Wayne Rooney byl nejvíce vidět, třikrát se zbavil soupeřových obránců, ale pokaždé pak ztratil rovnováhu a z šance nic nebylo. První příležitost zápasu Rooney připravil pro Park Ji-Sunga, ale korejský reprezentant se dostal z ideálního střeleckého úhlu a minul. Hráči City dobře napadali ve středu pole a nedovolili soupeři vytvořit si mnoho šancí. Do jedné Park poslal Van Nistelrooye, ale ten byl zřejmě překvapen a přestřelil. Až v nastaveném čase prvního poločasu nizozemský zabiják udeřil. Hostům při Scholesově přímém kopu nevyšla ofsajdová past, Van Nistelrooy se ocitl sám před Jamesem a přestože bývalý anglický reprezentant fantasticky zastavil první střelu, na dorážku už neměl nárok.

Hned po změně stran mohli United přidat druhý uklidňující gól, na Rooneyho střílený centr však nedosáhli Scholes ani Park. Čtvrt hodiny před koncem přišla první střela na domácí banku a nečekané vyrovnání. Van der Sar nejprve skvěle vyrazil pokus Andyho Cola, ale Vassel vrátil míč před branku a Joey Barton jej uklidil za záda nizozemského brankáře. A mohlo být hůř, v poslední minutě zápasu Trevor Sinclair přešel přes Heinzeho a parádní zpětnou přihrávkou našel Andyho Cola, míč z jeho kopačky mířil do sítě, ale objevil se létající Holanďan Edwin van der Sar a střelu zastavil.

Autor: Petr Starý

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

Na Old Trafford se očekává velké derby a určitě to bude velmi zajímavé utkání i když moc gólů zřejmě padat nebude.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

kokoti vyjebaný

Reagovat
HOST*

Man Utd. je ve skvele forme v tomto zapase jim verim a doufam ze tri body zustanou doma

Reagovat
HOST*Michal

Mezi námi jsem celý zápas na galaxii fandil City a Van Nistelrooy ten gól dal zřejmě z ofsajdu.

Reagovat
HOST*garon

a to ze na roneyho tam byl jasny pokutovy zakrok to je ti asi jedno ze???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele