31. kolo
31.03.2007 13:45 CET
4 : 1
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

CROUCH ODSTŘELIL ARSENAL

Až nečekaně jednoznačnou podívanou shlédlo necelých 44 tisíc divíků na Anfield Road. Domácí Liverpool na čtvrtý pokus konečně porazil Arsenal a v tabulce se posunul před svého londýnského rivala. Utkání potvrdilo, že duely těchto dvou soupeřů jsou v letošní sezóně nadmíru bohaté na góly...

Arsenal letos nad Liveroolem vyhrál již třikrát. V Premier League na Emirates Stadium 3:0, v FA Cupu 3:1 a v Carling Cupu 6:3. Poslední dva duely se přitom hrály na Anfield Road.

Ani jeden z manažerů nenasadil ideální sestavu. Rafael Benitez nechal před zápasem Ligy mistrů s PSV Eindhoven odpočívat Kuyta, Bellamyho a Finnana, na marodku Arsenalu zase k dlouhodobě zraněným Van Persiemu a Henrymu přibyl Glberto a jeho absence byla hodně znát.

Liverpool v přchozích dvou zápasech neskóroval, to vše ale změnila už čtvrtá minuta. Pennant u postranní čáry patičkou uvolnil Arbelou a jeho centr umístil do sítě Crouch - 1:0.

Hosté odpověděli nepřesnou hlavičkou Adebayora, za domácí se o vzruch postaral opět Crouch, který ve 21. minutě po zmatcích v šestnáctce zaměstnal Lehmanna střelou přes hlavu. Liverpool byl jasně lepší a osamocený Carragher hlavičkoval v dobré pozici nad. Ve 28. minutě se pěkně uvolnil Crouch a jeho dělovka prosvištěla těsně vedle pravé tyče. Ve 32. minutě mohl vyrovnat Baptista, jenomže po přihrávce Adebayora netrefil ideálně, a tak přišel trest. Ve 35. miutě odcentroval z levé strany Fabio Aurelio, Crouch hravě přeskočil své strážce a Lehmann se proti jeho přesné a prudké hlavičce natahoval marně - 2:0.

Liverpool odehrál vynikající první poločas a v dobrém výkonu pokračoval i po změně stran. V 54. minutě se po levé straně prohnal Gonzalez a jeho gólovou nabídku nezužitkoval Gerrard. Jen o několik vteřin později se na druhé straně uvolnil Adebayor a jeho střele z dvaceti metrů se do cesty postavila tyč.

Třetí branku domácí přidali v 60. minutě. Mark Gonzalez posadil centr na hlavu nabíhajícího Aggera a ten jemnou tečí potřetí v zápase překonal bezmocného Lehmanna - 3:0.

Reds poté možná i s vyhlídkou na blížící se zápas s PSV Eindhoven polevili a taktovky se ujal Arsenal. V 63. minutě našel Baptista svým centrem Adebayora a Reina i s pomocí tyče předvedl zákrok dne. O dvě minuty později se na hřiště dostal i Tomáš Rosický, který vystřídal Diabyho. V 73. minutě přišlo zdramatizování. Hlebův rohový kop přistál na hlavě Toureho a míč do sítě nakonec dotlačil Gallas - 3:1.

Naděje Arsenalu na bodový zisk však měla jepičí život. V 81. minutě domácí rozehráli nádhernou kombinaci, na jejímž konci byla přihrávka Pennanta do pokutového území. Tam se míče zmocnil hráč utkání Crouch, znemožnil Toureho a levačkou nedal Lehmannvi ani tu nejmenší šanci - 4:1.

Liverpool mohl své vítězství dokonce ještě zvýraznit, proti však byl Lehmann. Německý brankář si nejprve poradil s ranou Riiseho a nevyzrál na něho ani Aurelio.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (16)

Přidat komentář
HOST*

Je me to celkem jedno,ale pral bych to spis Arsenalu!

Reagovat
HOST*rena*11

Arsenal musí vyhrát (po tom co předvedli v FA Cupu to není zas tak nereálný ). Ale můj typ je spíš remíza...tak 1:1. I když Liverpool hraje doma a tam vyhrává...Ale rozhodně bych raději výhru Arsenalu!

Reagovat
HOST*

jo to je fajne...ale arsenal nema Henryho a Van Persieho...

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, Wallcot je taky zraněnej, takže sestavu útoku máme de facto jistou (pokut Wengrovi zase nehrábne a nebude to hrát na jeden hrot).

Reagovat
HOST*

Liverpool vyhraje 3-1

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

tupče, směješ se jak degent, a borec má zatím odhad jak prase!!!

Reagovat
Pharrell

spis remiza

Reagovat
HOST*hrola

já si jen myslím, že to bude jako obvykle více gólů než 2

Reagovat
HOST*Fankulo

A co třeba 1.poločas 1, Arsenal většinou mívá špatný začátek..

Reagovat
HOST*

asi vyhraje Liverpool nebo remíza protože Arsenal je oslabenej bez svych hvězd např:Van Persie nebo Henry.....Ale ja mam rad Liverpool a hlavně Gerrarda takze Liverpool musi vyhrat

Reagovat
HOST*

jo a můj typ je Liverpool 2:1 Arsenal za Liverpool :Gerrard a Kuyt a za arsenal da Baptista nebo Fabregas

Reagovat
Pharrell

Reagovat
HOST*rena*11

Tak ten dosavadní průběh se mi ani trochu nelíbí, nechtěli by se Gunners trochu sebrat?

Reagovat
HOST*

Liverpool na rozdil od minuleho kola hral krasnej fotbal! Zaslouzena vyhra!!!

Reagovat
HOST*

bohužel souhlasim hrači arsenalu asi dostavaj do jidla neaky halucibogeny podle toho jak hrajou měli by se probrat už mě serou a ta prohra s West H

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele